Pārlekt uz galveno saturu
Preses relīzes

Kaut arī studentu uzņemšana Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) maģistrantūras programmās turpināsies vēl divas nedēļas (līdz 9. augustam), jau tagad var paredzēt, ka šogad populārāko programmu trijnieks visdrīzāk paliks nemainīgs, atzīst RSU Uzņemšanas komisijas vadītāja Indra Treija. Studētgribētāju vislielākā interese līdz šim ir bijusi par tādām RSU maģistrantūras programmām kā „Uzturzinātne”, „Tiesību zinātne” un „ Komunikācija un mediju studijas”.

Līdz ar programmu „Uzturzinātne” veselības aprūpes jomā populārākie studiju virzieni ir „Sabiedrības veselība” un „Māszinības”, savukārt pieprasītāko sociālo zinātņu programmu vidū ir arī „Stratēģiskā un sabiedrisko attiecību vadība”.

Kopumā jaunajā studiju gadā RSU piedāvā apgūt 19 maģistrantūras programmas, tostarp divas jaunas programmas veselības aprūpes jomā – Baltijā pirmo starptautiski profesionālo maģistrantūras programmu „Veselības vadība” (sadarbībā ar augstskolu RISEBA) un profesionālo maģistrantūras programmu „Veselības psiholoģija”. 

Sekmīgākajiem pretendentiem vairākās maģistrantūras programmās, tostarp „Sociālais darbs”, „Klīniskā farmācija”, „Biomedicīna” u. c., ir paredzētas valsts finansētas budžeta vietas. 

Lai pieteiktos studijām kādā no RSU maģistrantūras programmām, I. Treija aicina izmantot iespēju iesniegt pieteikumu elektroniski, kas ir ātrāk un arī lētāk. Ar katru gadu pieteikšanās studijām internetā kļūst arvien populārāka, norāda I. Treija, piebilstot, ka šogad jau 85 % no visiem reflektantu pieteikumiem tika saņemti elektroniski.

Dokumentu pieņemšana RSU maģistrantūras programmām turpināsies līdz 9. augustam darbdienās no plkst. 9.00 līdz 17.00 Dzirciema ielā 16, Rīgā. Elektroniskā dokumentu pieņemšana notiek RSU elektroniskās pieteikšanās sistēmā e-Uzņemšana: https://uznemsana.rsu.lv. Pēc dokumentu reģistrācijas e-Uzņemšanā līdz 9. augustam jāatnāk uz RSU Studentu servisu Dzirciema ielā 16, lai apstiprinātu ievadīto datu patiesumu un nokārtotu pārbaudījumus, ja tādi ir paredzēti.

Viss par RSU uzņemšanu pieejams RSU mājaslapā

Papildu informācijai:

Elīna Barkovska,
RSU sabiedrisko attiecību speciāliste
Tār. 67409275
E-pasts: elina[pnkts]barkovskaatrsu[pnkts]lv