Pārlekt uz galveno saturu
Studentiem

23. novembrī Latvijas Ministru prezidente Laimdota Straujuma viesojās Fudaņas universitātē Šanhajā (Ķīnā), kur tikās ar universitātes prezidentu Sju Ninšenu (Xu Ningshen) un studentiem, lai pārrunātu Ķīnas un Latvijas augstskolu sadarbības iespējas un stiprinātu akadēmisko apmaiņu studentu vidū.

laimdota-straujuma-kinaa-rsu-lead.jpg

Tikšanās laikā Ministru prezidente norādīja, ka sadarbības attīstība izglītības jomā starp Latviju un Ķīnu, kā arī Ķīnu un 16 Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīm ir viena no galvenajām prioritātēm. Jau pašlaik tiek attīstīta sadarbība starp augstskolām, stiprināta akadēmiskā apmaiņa, piešķirtas stipendijas, virzīti pētnieciskie projekti, uzturēts dialogs par augstākās izglītības principiem un izglītības politiku, kā arī notiek pētnieku apmaiņa.

Laimdota Straujuma izteica gandarījumu par Rīgas Stradiņa universitātes Konfūcija centra uzsākto veiksmīgo sadarbību ar Fudaņas universitāti tradicionālās Ķīnas medicīnas, mikrobioloģijas un virusoloģijas jomā. Sadarbību plānots paplašināt arī pētniecībā, personāla apmaiņā un valodas apmācībā.

Vizītes noslēgumā Ministru prezidente tikās arī ar augstskolas studentiem, kurus iepazīstināja ar Latvijas ģeogrāfiju un ekonomiku. Laimdota Straujuma norādīja, ka abu valstu sadarbība izglītības jomā ir viena no galvenajām prioritātēm. Ministru prezidente studentiem apliecināja, ka Ķīnas studenti ir laipni gaidīti Latvijas universitātēs.

Starp Latviju un Ķīnu ir noslēgts līgums par augstākās izglītības kvalifikāciju un studijās iegūto grādu savstarpēju atzīšanu.