Skip to main content
Page is available only in Latvian
Tradicionālie pasākumi
Studentiem
Olimpiādes

17. un 18. maijā Rīgas Stradiņa universitātes Anatomijas un antropoloģijas institūtā norisinājās  starptautiskā anatomijas olimpiāde, kurā piedalījās pirmā gada Medicīnas fakultātes studenti. Šāgada tēma bija Tergum in tempus jeb Atpakaļ laikā.  

Šogad anatomijas olimpiāde atzīmēja 15. gadadienu un šis ir trešais gads, kad olimpiādē tika aicināti piedalīties medicīnas studenti no Lietuvas un Igaunijas. Kopumā piedalījās 12 komandas – septiņas no Rīgas Stradiņa universitātes, trīs no Tartu Universitātes un divas no Lietuvas Veselības zinātņu universitātes.

Divu lielisku dienu garumā tika pārbaudītas ne tikai anatomijas teorētiskās, bet arī praktiskās zināšanas aizraujošos un atraktīvos uzdevumos. Pirmajā dienā komandas atrādīja savu veidoto video mājasdarbu, ko šogad veidoja par nozīmīgu vēsturisku personību medicīnā. Dienas otrajā pusē tika pārbaudītas komandu un to kapteiņu teorētiskās zināšanas, kā arī norisinājās dažādi aktīvie uzdevumi. Otrajā dienā notika olimpiādes aizraujošākā daļa – posmi, kuros dažādās stacijās dalībniekiem bija iespēja pierādīt savu erudīciju un praktiskās zināšanas anatomijā.

Olimpiādes dalībnieki atzina, ka šīs divas dienas bija emocijām bagātas un to laikā iegūta vērtīga pieredze un vienreizēja iespēja iepazīt medicīnas studentus no citām Baltijas valstīm, kā arī tika papildinātas un iegūtas jaunas zināšanas anatomijā.

Starptautiskās anatomijas olimpiādes 2018 uzvarētāji

  • I vieta: Cerebellum (Rīgas Stradiņa universitāte)
  • II vieta: Splanchi Sneaky (Tartu Universitāte)
  • III vieta Almost Doctors 2 (Rīgas Stradiņa universitāte)
  • Labākā kapteiņa balva – Fifty Shades of Substantia Grisea (Lietuvas Veselības zinātņu universitāte)
  • Simpātiju balva – Glucose Guardians (Tartu Universitāte)
  • Aktīvo uzdevumu balva – The Academic Athletes (Tartu Universitāte)