Skip to main content
Page is available only in Latvian
Studentiem
Konferences, semināri

25. maijā Rīgas Stradiņa universitātes Senāta zālē norisinājās ķirurģisko operāciju tehnikas elementu praktiskais mācību seminārs Ieskats mūsdienu kardiotorakālajā ķirurģijā, kas vecāko kursu RSU medicīnas studentiem sniedza iespēju gūt zināšanas par šīs nozares aktualitātēm pieredzējušu speciālistu vadībā.

Ar interesantām lekcijām uzstājās Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) Sirds ķirurģijas centra vadītājs, RSU asoc. prof. Pēteris Stradiņš un PSKUS Plaušu centra un torakālās ķirurģijas nodaļas virsārsts dr. med. Artjoms Špaks, kā arī uzņēmuma Johnson & Johnson pārstāve Sarmīte Koemece. Pēc semināra teorētiskās daļas studenti varēja izmēģināt praktiskās prasmes un operāciju tehniskos paņēmienus, operējot cūku sirdis un plaušas. Bija pieejams plašs ķirurģisko instrumentu un ierīču klāsts, ar ko studentus iepazīstināja sirds un torakālās ķirurģijas rezidenti. Uz semināru pieteicās ļoti daudz interesentu, tomēr dalībnieku skaita ierobežojumu dēļ piedalīties varēja tikai tie studenti, kuri bija pieteikušies pirmie.

Semināra apmeklējums bija bez maksas un par dalību tika piešķirts sertifikāts. To rīkoja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Sirds ķirurģijas centrs ar uzņēmuma Johnson & Johnson un RSU Studējošo pašpārvaldes atbalstu. Ņemot vērā lielo atsaucību un izrādīto interesi, šādu mācību semināru plānots organizēt ik gadu.