Skip to main content
Page is available only in Latvian
Skolēniem

Jau no 1. jūnija Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Liepājas filiālē sākusies jauno studentu uzņemšana, un reflektanti, kas plāno studēt vienīgajā medicīniska profila izglītības iestādē Kurzemē, var reģistrēties elektroniskās pieteikšanās sistēmā uznemsana.rsu.lv.

RSU Liepājas filiāle šogad uzņems studentus 75 budžeta vietās, kā arī tikpat daudz maksas studētgribētāju. Masiera, veselības sporta speciālista, ārsta palīga un māsas profesiju RSU Liepājas filiālē patlaban apgūst aptuveni 200 jauno speciālistu. 

RSU Liepājas filiāle šogad interesentiem piedāvā iespēju apgūt pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību tādās programmās kā Ārstnieciskā masāža, Ārsta palīgs un Veselības sporta speciālists. Filiāle sagatavo veselības aprūpes speciālistus arī studiju programmā Māszinības, ko izglītības iestāde piedāvā trīs studiju līmeņos – gan 1.līmeņa profesionālajā augstākajā, gan bakalaura un, sākot no šī gada, maģistra studiju līmenī.

Jāuzsver, ka Liepājas filiāles piedāvātās bakalaura studiju programmas Māszinības un Veselības sporta speciālists satura ziņā ir identiskas RSU piedāvātajām studiju programmām. Vasaras uzņemšanas jaunums Liepājas filiālē ir arī bakalaura studiju programma Psiholoģija. Esot reģionā vienīgā šāda profila izglītības iestāde, RSU Liepājas filiāle darbojas integrēti ar Liepājas reģionālo slimnīcu un citām ārstniecības iestādēm Kurzemē, nodrošinot profesionālu docētāju piesaisti un studentu praktisko iemaņu apguvi. Lielākā daļa studentu pēc prakses iegūst darbavietas prakses laikā iepazītajās veselības aprūpes iestādēs.

Elektroniskie pieteikumi studijām RSU Liepājas filiālē tiek gaidīti no 1. jūnija līdz 10. jūlijam, bet dokumentu pieņemšana klātienē, kas iespējama gan RSU centrālajā ēkā Rīgā, Dzirciema ielā 16, gan RSU Liepājas filiālē Riņķu ielā 24/26, norisināsies no 2. līdz 10. jūlijam. Studētgribētāju ērtībai šogad uzņemšana notiks arī 9. jūlijā – oficiālajā brīvdienā. Jāpiebilst, ka elektroniskā pieteikšanās neatbrīvo studentu no dokumentu iesniegšanas klātienē, tomēr tā ievērojami ietaupa topošā studenta laiku, jo uz vietas augstskolā nepieciešams veikt vien datu pārbaudi. Reģistrējoties elektroniski, reflektantiem ir arī zemāka reģistrācijas maksa, nekā piesakoties klātienē.

RSU Liepājas filiālē 2015. gadā tika veikta vērienīga rekonstrukcija, uzlabojot infrastruktūru un mācību vidi. Studenti praktiskās iemaņas gūst pacientu aprūpes un injekciju kabinetos, masieru un atbilstoši aprīkotās veselības sporta speciālistu studiju telpās, ķirurģijas kabinetā, neatliekamās palīdzības kabinetā, ārstniecisko un diagnostisko manipulāciju kabinetā. Investīcijas šāda veida infrastruktūrā iet roku rokā ar RSU kopējo stratēģiju par simulācijās un praktisko iemaņu apguvē balstītām studijām – jomu, kuru Latvijas jaunieši augstu novērtējuši pētījumu kompānijas Kantar TNS Latvijas augstskolu reputācijas pētījumā, kurā RSU arī šogad ieguvusi augstāko rādītāju starp deviņām lielākajām augstskolām Latvijā.