Skip to main content
Page is available only in Latvian
Absolventiem
Stipendijas
BITF mērķstipendijas

Rīgas Stradiņa universitātes Absolventu asociācija (RSU Absolventu asociācija) jau kopš 2011. gada sekmīgi sadarbojas ar Borisa un Ināras Teterevu fondu (BITF), kas līdz šim RSU attīstības projektos ieguldījis 416 000 eiro, tostarp studiju kursu modernizēšanā. RSU Absolventu asociācija sadarbībā ar BITF ir dibinājusi arī Mecenāta Borisa Tetereva stipendiju medicīnā, lai atbalstītu talantīgus un centīgus RSU Medicīnas fakultātes pamatstudiju trešā un ceturtāgada studentus. Kopš 2011. gada stipendijas ieguvuši jau 23 studenti, bet pašlaik tās saņem 11 topošie ārsti. Šogad absolventu pulkā būs arī trīs BITF stipendiātes no Medicīnas fakultātes – Lauma Vasiļevska, Gundega Ķauķe, Zane Ozolniece, Kristīne Fomina.

RSU-borisa-inaras-teterevu-fonds-logo_1.jpgGundega Ķauķe jau no studiju sākuma ir aizrautīgi interesējusies par neiroloģiju. Papildus studijām strādājusi kā brīvprātīgā vairākās Latvijas slimnīcās un iesaistījusies arī dažādu labdarības projektu realizēšanā, piemēram, projektā Eņģeļi pār Latviju. Gundega augstu novērtē piešķirto stipendiju, kas ļauj vairāk sava laika veltīt zināšanu un praktisko iemaņu apguvei, kā arī zinātnisko darbu izstrādei. “Stipendija ir laba motivācija būt labāko studentu vidū,” atzīst topošā ārste.

Lauma Vasiļevska, kura jau studiju laikā strādāja Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības un observācijas nodaļā, vēlas savu profesionālo darbību saistīt ar neonatoloģiju. Līdztekus studijām un zinātnisko darbu izstrādei Lauma ir lasījusi lekcijas jauno māmiņu klubiem par pirmās palīdzības sniegšanu zīdaiņiem un bērniem. Par BITF sniegto stipendiju Lauma saka: “Liels paldies par iespēju saņemt šo stipendiju! Tas ļoti atvieglo dzīvi un palīdz man un manai ģimenei ikdienā.”

Zane Ozolniece interesējas par ginekoloģiju un dzemdniecību, kā arī par onkoloģiju un iekšķīgajām slimībām, uz ko norāda gan dažādu izstrādāto zinātnisko darbu tēmas, gan došanās apmaiņas braucienāuz Somiju. Paralēli tam Zane atrod laiku gan dziedāšanai RSU korī Rīga, gan dažādu kultūras pasākumu apmeklējumam. Jaunā mediķe atzīst, ka bez Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalsta būtu grūti apvienot studijas un aktīvo sabiedrisko dzīvi.

Kristīne Fomina interesējas un turpina profesionāli pilnveidoties dermatoloģijas jomā, un plāno zinātniskā darba izstrādi. Piešķirto stipendiju izmantoja personīgajai izaugsmei un profesionālai attīstībai, galvenokārt semināru un lekciju ciklu apmeklēšanai, zinātniskās literatūras abonēšanai pētnieciskajai darbībai, kā arī tā bija nozīmīgs avots dalības maksai Latvijas Medicīnas studentu asociācijas rīkotajā profesionālajā apmaiņas programmā, kurā piedalīsies augustā.