Skip to main content
Page is available only in Latvian
Sabiedrības veselība

RSU Sporta un uztura katedra, sadarbībā ar Sporta klubu un citām RSU struktūrvienībā starptautiskā projekta NowWeMOVE un Latvijas Veselības nedēļas ietvaros organizēja daudzas lekcijas, sporta nodarbības un fizisko aktivitāšu konkursu RSU studentiem, darbiniekiem un citiem interesentiem.

RSU_veselibas_nedela_2018.pngKatedras docētāji Maruta Hoferte, Irēna Upeniece, Laila Meija un Voldemārs Arnis nolasīja sešas lekcijas par fiziskajām aktivitātēm un veselīgu uzturu plašam klausītāju lokam, tai skaitā par vigrošanu grūtniecēm un fiziskajām aktivitātēm senioriem. Katedras docētāji Indra Vīnberga, Anita Gauruča un sporta kluba treneri Mārtiņš Markovs, Anastasija Rinkeviča, Inguna Minusa, kā arī RSU absolventi un studenti vadīja dažādas sporta nodarbības. Studiju pprogrammu Veselības sporta speciālists un Veselības sports absolvente Veronika Dolgina Arkādijas parkā vadīja nodarbības māmiņām ar mazuļiem. Arī citi mūsu augstskolas absolventi iesaistījās nodarbību vadīšanā visā Latvijā. Lektore Lolita Vija Neimane informēja Latvijas iedzīvotājus par Latvijas Veselības nedēļas norisēm un veselīga uztura aktualitātēm LNT raidījumā 900 sekundes.  

Vēl nedēļu pēc Latvijas Veselības nedēļas tika sūtītas, uzskaitītas un apkopotas RSU veiktās aktivitātes, bet Latvijā veiktie pasākumi tiks apkopoti vēl trīs nedēļas līdz 5. jūlijam. RSU centrālajā ēkā Dzirciema ielā 16, 1. auditorijā, notiks Latvijas Tautas sporta asociācijas organizētais Latvijas Veselības nedēļas noslēguma pasākums.

RSU organizētajos pasākumos Veselības nedēļā (lekcijās, nodarbībās un fizisko aktivitāšu konkursā) piedalījās vairāk nekā 400 dalībnieku. Konkursa Aktīvākais nodarbību vadītājs  dalībnieki veselības nedēļas laikā vadīja vēl 98 sporta nodarbības 1591 cilvēkam visā Latvijā. Konkursa Aktīvākie riteņbraucēji dalībnieki kopā veica distanci 4347 km, konkursa Aktīvākie soļotāji un skrējēji kopā veica distanci 2098 km, dažādās fiziskās aktivitātēs kopā tika iztērētas 252244 kcal, spēka vingrinājumos tika paceltas 856 tonnas un 108 kg.

Lielākā daļa šo aktivitāšu tika reģistrētas ar Endomondo Challenge aplikāciju, bet daļa no atsūtītajām aktivitātēm tika reģistrētas ar citām tehnoloģijām (velodatoriem, trenažieru datoriem un citām aplikācijām). Pirmo vietu konkursā Aktīvākais nodarbību vadītājs izcīnīja RSU Liepājas filiāles studiju programmas Veselības sporta speciālists studente Kristīna Petermane, kura nedēļas laikā vadīja 14 nodarbības 333 cilvēkiem Liepājā; otro vietu izcīnija studiju programmu Veselības sporta speciālists un Veselības sports absolvente Veronika Dolgina, kuras vadībā notika 14 nodarbību 314 Rīgas iedzīvotājiem, tai skaitā divas  nodarbības māmiņām ar mazuļiem Arkādijas parkā, kuras bija iekļautas RSU Veselības nedēļas nodarbību programmā. Trešo vietu izcīnīja studiju programmas Veselības sporta speciālists absolvente Sintija Ozoliņa, kura vadīja 15 nodarbības 207 Salaspils un Ikšķiles iedzīvotājiem.

Konkursa laureātes un dalībnieces vadīja nodarbības galvenokārt pludmalēs, parkos, stadionos. Individuālās vietas konkursā Aktīvākie riteņbraucēji sievietēm izcīnīja Anna Jēkabsone, Agnese Vanaga, Egija Berga-Švītiņa, vīriešiem – Jānis Lācis, Matīss Rikters, Armands Priede. Aktīvākie soļotāji un skrējēji bija no sievietēm Karīna Krūmiņliepa, Sabīne Stepanova, Alise Putraima, vīriešiem – Dāvis Baumanis, Valters Bergs, Sergejs Maslobojevs. Visvairāk kalorijas iztērēja Anna Jēkabsone, Karīna Krūmiņliapa, Alise Putraima, Jānis Lācis, Matīss Rikters, bet spēka izturības konkursā labākos rezultātus uzrādīja Santa Šulce, Regīna Virse, Inese Liepiņa, Kristaps Lukjaņonoks, Emīls Pavlovs un Roberts Matulis.

RSU fizisko aktivitāšu konkursā varēja piedalīties visi Latvijas iedzīvotāji. Lūdzam konkursa laureātus, kuri nav RSU studenti vai darbinieki, atsūtīt e-pasta adresi un kontaktālruni pa e-pastu konkurssatrsu[pnkts]lv (konkurss[at]rsu[dot]lv), lai saņemtu informāciju par apbalvošanas laiku un vietu. RSU Sporta un uztura katedra un Sporta klubs izsaka pateicību visiem Veselības nedēļas dalībniekiem un organizētājiem!