Skip to main content
Page is available only in Latvian
Tradicionālie pasākumi

Jau sešpadsmito reizi pēc kārtas noritēs tradicionālā RSU Medicīnas fakultātes Iekšķīgo slimību katedras un Medicīnas vēstures institūta akadēmiskā kopsēde, tādējādi iezīmējot jaunā studiju gada sākumu. Sēde notiks 30. augustā plkst. 15.00 Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā Rīgā, Antonijas ielā 1.

2003. gadā dzimusī RSU profesoru Aivara Lejnieka un Jura Salaka kopīgā ideja par ikgadēju atskatu uz medicīnas vēstures līkločiem, septiņpadsmit gadu laikā izaugusi līdz lielai atklātai akadēmiskai kopsēdei, piedaloties ne vien Iekšķīgo slimību katedras un Medicīnas vēstures institūta darbiniekiem, bet arī RSU rektorāta un dekanātu pārstāvjiem, kolēģiem no citām RSU struktūrvienībām, RSU klīniku vadītājiem, LZA pārstāvjiem un citiem interesentiem. Katru gadu kopsēdi ar priekšlasījumiem bagātina arī īpaši pieaicināti lektori.

Šogad kopsēdē uzstāsies docente Ieva Lībiete ar priekšlasījumu Ādas: RSU Anatomijas muzeja tetovējumu kolekcijas vēsture. Visi klātesošie tiks aicināti apskatīt starpdisciplināra pētnieciskā un mākslas projekta Ādas rezultātu Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja ekspozīcijā.

Kopsēdi vadīs Iekšķīgo slimību katedras vadītājs, LZA akadēmiķis profesors Aivars Lejnieks un Medicīnas vēstures institūta direktors profesors Juris Salaks.