Skip to main content
Page is available only in Latvian
Sports

Jau sesto reizi ik pēc diviem gadiem Starptautiskā vingrošanas federācija organizē Golden Age vingrošanas festivālu, kas šogad notika Itālijas kūrortpilsētā Pezāro Adrijas jūras krastā no 15. līdz 22. septembrim. Festivālā piedalījās gandrīz 2000 vingrošanas entuziastu no 17 Eiropas valstīm un Kanādas. Viņus visus vieno kustību prieks un veselīgs dzīvesveids. Lepojamies ar to, ka Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) estētiskās vingrošanas komanda ir piedalījusies visos sešos festivālos.

rsu_estet_vingrotajas_fest_Italija03-lead.jpg

Latviju festivālā pārstāvēja trīs komandas ar 26 dalībniekiem. Viena no tām bija RSU dāmu vingrošanas grupa 11 dalībnieku sastāvā, bet divas grupas bija ar bijušajām mākslas vingrotājām, no kurām vienā ir RSU darbiniece Anita Gauruča.

rsu_estet_vingrotajas_fest_Italija02-lead.jpg

Festivāla ideja ir sapulcināt dažādu tautību cilvēkus, kuri vecāki par 50 gadiem un kuriem patīk vingrot, kustēties, būt radošiem un iegūt jaunus draugus. "Šāds noskaņojums valdīja visu festivāla nedēļu, ko palīdzēja uzturēt arī Itālijas saulainais laiks un Adrijas jūras siltais ūdens," stāsta RSU Sporta un uztura katedras lektore un estētiskās grupu vingrošanas komandas trenere Maruta Hoferte.

rsu_estet_vingrotajas_fest_Italija06-lead.jpg

Festivāla programmā bija dalībnieku komandu priekšnesumi, meistarklases dažāda stila vingrošanas profesionāļu vadībā, bet katru vakaru – tematisks izklaides pasākums.

rsu_estet_vingrotajas_fest_Italija05-lead.jpg

Festivālu atklāja ar dalībnieku gājienu un mājinieku priekšnesumiem, savukārt noslēgumā varēja iesaistīties ikviens dalībnieks, kurš apmeklēja kādu no meistarklasēm, pēc tās pieteicās kopīgam priekšnesumam un trenera vadībā apguva izveidoto horeogrāfiju.

Latvijas dalībnieces saņēma gan atzinīgus vārdus par priekšnesumiem un galā koncerta programmu, gan uzaicinājumus piedalīties arī reģionālos šāda veida sarīkojumos.

rsu_estet_vingrotajas_fest_Italija04-lead.jpg

Nākamo – jau septīto – Golden Age Gym Festival 2020. gadā uzņēmušies rīkot grieķi, un tas notiks Vidusjūras salā Krētā.