Skip to main content
Page is available only in Latvian
Preses relīzes
Medicīniskā fizika

Trešdien, 24. oktobrī, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā notiks atvērtās lekcijas skolotājiem. Jau ceturto gadu RSU rīko tikšanos ar vispārizglītojošo skolu skolotājiem, lai izteiktu atzinību par ieguldīto darbu skolēnu izglītošanā. Šogad vairāk nekā 50 skolotājiem no visas Latvijas būs iespēja iegūt gan profesionālajā jomā, gan arī personības izaugsmē noderīgu informāciju, piemēram, par mācīšanās motivācijas paaugstināšanu, aktuālākajiem e-rīkiem mācību procesā, medicīnas tehnoloģiju izmantošanu fizikas stundās, kā arī par veselīga uztura nozīmi.

“Viena no mūsu augstskolas prioritātēm ir sadarbības veicināšana ar vidusskolām, jo sekmīgu studiju priekšnoteikums ir mūsdienīga un kvalitatīva vidējā izglītība. Esam gandarīti, ka sadarbības formas ar skolām kļūst dažādākas, arvien vairāk skolēnu jau skolas solā iepazīst studiju vidi un kļūst pārliecinātāki par sava profesionālā ceļa izvēli,” uzsver RSU rektors profesors Aigars Pētersons. “RSU ir gatava dalīties zināšanās ar skolotājiem, jo, tikai veidojot dialogu, veicināsim vidējās izglītības tuvināšanos tam līmenim, ko prasa augstskolas”.

Atvērtajās lekcijās skolotājiem RSU mācībspēki piedāvās informāciju un metodes, kā mācību stundas padarīt aizraujošākas un kā jaunākās medicīnas tehnoloģijas vai psiholoģiskās metodes izmantot mācību procesa optimizēšanai.

RSU Veselības psiholoģijas un pedagoģijas katedras docētāja Jeļena Ļubenko lekcijā Ticība sev un mērķu sasniegšana. Kā motivēt sevi un citus sniegs atbildes un praktiskus padomus, kā veicināt sasniegumus un paaugstināt motivāciju, lai mācīšanās kļūtu par patīkamu un aizraujošu procesu. Savukārt Rolands Bļujus no RSU Studiju departamenta lekcijā E-rīki mācību procesā. Kā runāt ar jaunieti viņam saprotamā valodā stāstīs par e-vides aktuālākajām tendencēm, kas var palīdzēt mācību procesā. Ar iedvesmojošiem piemēriem, kā zināšanas par ultrasonogrāfijas, magnētiskās rezonanses, rentgena aparāta un citu medicīnas tehnoloģiju elementiem iekļaut skolas fizikas kursā, dalīsies RSU fizikas katedras vadītājs docents Jevgenijs Proskurins lekcijā Kā aizraujoši pasniegt fiziku. Medicīniskās iekārtas un to fizikālie darbības principi.

Pasākumu noslēgs RSU studiju programmas Uzturzinātne vadītāja un diētas ārste Lolita Vija Neimane, kas lekcijā Lai uzturs ir tavas labākās zāles sniegs vērtīgus padomus uztura jautājumos un skaidros, kā kritiski izvērtēt plaši izplatītos pieņēmumus un mītus par veselīgu uzturu.

Atvērtās lekcijas skolotājiem notiks trešdien, 24. oktobrī, no plkst. 9.00 līdz 13.00 RSU Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā Rīgā, Anniņmuižas bulvārī 26. Pieteikšanās līdz 22. oktobrim RSU mājaslapā.

Papildu informācijai