Skip to main content
Page is available only in Latvian
Darbiniekiem
Sports
Studentiem

Muguras sāpes ir ļoti aktuāla un sāpīga problēma mūsdienās visu vecumu cilvēkiem, līdz ar to tas būtiski ietekmē cilvēka darbspējas un dzīves kvalitāti kopumā.

Nereti, sajūtot sāpes vai diskomfortu muguras apvidū, roka automātiski pastiepjas pēc pretsāpju medikamentiem vai tiek plānots, kāds masāžas seanss, taču tā jau ir cīņa ar sekām. Cēloņi muguras sāpēm var būt dažādi, taču ir iespēja maksimāli pasargāt sevi no šīs nepatīkamās pieredzes jau pirms tā radusies.

Mazkustīgs dzīvesveids, neergonomiska darba vide un dažādu mūsdienu viedierīču lietošana ir tikai daži iemesli, kas rada nepareizu slodzes sadalījumu uz ķermeņa daļām, kā arī milzum daudz citu problēmu ar kurām saskaras arvien jaunāki cilvēki.

Muguras veselības mēnesī ir lieliska iespēja iepazīties ar to, kā muguras sāpju profilaksē var palīdzēt vingrošana. Muskuļu korsetes stiprināšanai svarīgi trenēt ne tikai muguras, bet arī vēdera muskuļus, un tas nereti ir visgrūtākais darbs, tomēr nevajag baidīties, jo var izvēlēties katram sagatavotības līmenim atbilstīgus vingrojumus.

Muguras veselības mēnesī notiks četru nodarbību cikls, katrā nodarbībā pievēršot uzmanību kādai noteiktai tēmai un vingrošanas veidam, kas skar muguras veselību, tāpēc ir ļoti svarīgi apmeklēt visas četras nodarbības. Nodarbības notiks treneres Dainas Auniņas vadībā.

Pieteikšanās uz nodarbībām ir obligāta, sūtot e-pastu uz adresi daina[pnkts]lazdenieceatgmail[pnkts]com.

 veseligas_muguras_menesis.jpg