Skip to main content
Page is available only in Latvian
Konferences, semināri
Pētniecība

Rīgas Stradiņa universitātes Zinātnes nedēļas 2019 medicīnas un veselības zinātņu konferencē Zināšanas praksei 3. aprīlī pirmo reizi RSU vēsturē organizēta traumatoloģijas un ortopēdijas sekcijas sēde divās daļās. Sēdes programmā iekļauti galvenie zinātniskie virzieni traumatoloģijā un ortopēdijā: kaulu lūzumi, novitātes to ārstēšanā un pacientu rehabilitācijā, ortopēdiskās saslimšanas.

Sēdes pirmo daļu ar lekciju Damage Control Orthopaedics principles in polytrauma patients atklāja Barilana Universitātes (Bar-Ilan University) Azrieli Medicīnas fakultātes / Zifas Medicīnas centra (Ziv Medical Center) Ortopēdijas departamenta vadītājs, daudzu starptautisku publikāciju, tostarp piecu grāmatu autors profesors Aleksandrs Lerners (Alexander Lerner) no Izraēlas.

Konferences sekcijas programmā bija iekļautas 24 mutvārdu prezentācijas, balstītas uz pētījumiem par iegurņa un ekstremitāšu traumām, lielo locītavu endoprotezēšanā, par novitātēm artroskopijā un mugurkaula ķirurģijā. Nozīmīga programmas daļa bija veltīta kaulu onkoloģijai, reimatoloģijai, rehabilitācijai un infekciju ārstēšanai ortopēdijā. Reģionālo slimnīcu traumatologi, ortopēdi dalījās pieredzē par izaicinājumiem darbā. Diskutēti apmācības jautājumi ortopēdijā. Tika prezentēta plaša stenda referātu programma.

ortopedijas-sesija-3.jpg

Konferences laikā pārrunāta RSU Ortopēdijas katedras un Azrieli Medicīnas fakultātes / Zifas Medicīnas centra turpmākā sadarbība studentu apmaiņā studiju programmā Ortopēdija, rezidentu apmaiņā traumatoloģijas un ortopēdijas programmā, kā arī kopīga zinātniskā darbība.