Skip to main content
Page is available only in Latvian
Zinātnes nedēļa 2019
Tiesības

Rīgas Stradiņa universitātes Juridiskā fakultāte savas desmit gadu jubilejas gadā pirmo reizi rīkoja studējošo tiesas procesa izspēli kriminālprocesā un krimināltiesībās.

Tiesu izspēles ir uz simulācijām balstīta tiesisko kāzusu risināšana un procesā iesaistīto pušu juridiski argumentēta diskusija. Juridiskās fakultātes komandas ar pietiekami augstiem rezultātiem ir piedalījušās tiesu izspēlēs Latvijā un ārvalstīs.

Balstoties uz dalībnieku vērtējumiem, jāatzīst, ka RSU Juridiskajā fakultātē organizētās tiesu izspēles kļūs par gaidītu tradīciju studentu, docētāju, kā arī nozares entuziastu vidū. RSU Zinātnes nedēļas laikā, 4. aprīlī, dienas garumā risinājās vairākas izspēļu kārtas. Šogad izspēlē kāzusa rakstiskās daļas iesūtīja un priekšsacīkstēm kvalificējās divas komandas no sešām. Izspēles kāzusu sagatavoja advokāte, Juridiskās fakultātes docētāja Dr. jur. Larisa Saukāne. Tiesnešu lomā šogad iejutās seši krimināltiesību un kriminālprocesa eksperti no Juridiskās fakultātes mācībspēku vidus. Tiesu izspēļu organizēšanu un praktisko īstenošanu profesionāli un kvalitatīvi veica bakalauru studiju programmas Tiesību zinātne vadītāja Lidija Rozentāle.

Tiesu izspēļu uzvarētāji

1. vieta:
komanda Suits (Georgs Siders, Hermanis Raitis Poga, Artis Līberis)

suits_rev.jpg

2. vieta: komanda Swords of Justice (Viktorija Korolova, Aleksandrs Bobrovs, Anastasija Ivanova)

swords-of-justice.JPG

Pateicība Suits trenerei Agnijai Zvirgzdiņai par ieguldījumu dalībnieku sagatavošanai izspēlēm!

tiesu-izspeles-dalibnieki.JPG