Skip to main content
Page is available only in Latvian
Aula

29. maijā koncertuzvedumā Māja, skurstenis un mēs uz Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) aulas jeb Pārdaugavas koncertzāles skatuves tikās harizmātiskais mūziķis Renārs Kaupers, Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas zēnu koris diriģentes Ilzes Balodes vadībā, ritma grupa Jāņa Strazda vadībā un tautas deju kolektīvs Banga Kristīnes Kārkliņas vadībā. Koncertā klausītājus priecēja Renāra Kaupera dziesmas ar Ineses Zanderes tekstiem no albuma Sasauc smieklus izklīdušus, kā arī citi bērnu iemīļoti skaņdarbi.

“Pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem tūdaļ noslēgsies mācību gads. Koncerts deva iespēju to svinēt iedvesmas pilnā, pacilājošā gaisotnē, noskaņojoties vasaras brīvdienām,” stāsta RSU aulas vadītāja Astra Puriņa, kas aicina šo pasākumu baudīt gan ģimenes ar bērniem, gan klašu kolektīvus.

R. Kaupers tandēmā ar skolas vecuma māksliniekiem publiku RSU aulā ir priecējis jau agrāk: pērn oktobrī viņš sniedza enerģisku koncertu Viens prāts ar otru kopā ar ērģelnieci Ivetu Apkalnu un Latgales dziedošajiem un dejojošajiem bērniem. Arī jaunā koncertprogramma bija dinamiska un ģimeniski sirsnīga.

RSU aula, kas šoruden atzīmēs pastāvēšanas desmitgadi, var lepoties gan ar Steinway koncertflīģeli, gan īpašām digitālajām ērģelēm, kas pavērušas koncertzālei jaunus muzikālus apvāršņus.