Skip to main content
Page is available only in Latvian
Jubilejas

2019. gada 1. jūlijā aprit 25 gadi, kopš Latvijas Medicīnas akadēmijā (tagad – Rīgas Stradiņa universitāte) tika izveidots Stomatoloģijas institūts.

Institūta dibināšanas mērķis bija apvienot un izveidot zobārstniecības izglītības, zinātnisko un ārstniecisko struktūrvienību.

Pašlaik RSU Stomatoloģijas institūts ir izaudzis par starptautiski atpazīstamu RSU Zobārstniecības fakultātes izglītības klīnisko bāzi gan Latvijas, gan ārvalstu studentiem un rezidentiem, par centru jaunu tehnoloģiju pētniecībai un ieviešanai, par specializētu pakalpojumu sniedzēju zobārstniecībā un tās apakšspecialitātēs, kā arī mutes, sejas un žokļu ķirurģijā, par vietu speciālistu izaugsmei rezidentūrā un doktorantūrā.

Institūtā strādā labākie klīniskie, pedagoģiskie un zinātniskie spēki Latvijas stomatoloģijā. Ir iedibinātas un nostiprinātas klīnikas, sarūpēts mūsdienīgs aprīkojums un ieviestas pašas jaunākās un modernākās tehnoloģijas. Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūts pilnībā atbilst modernas Eiropas zobārstniecības klīnikas prasībām.