Skip to main content
Page is available only in Latvian

2019. gada vasaras skolas laikā 27. un 28. augustā paredzētas vairākas lekcijas, praktiskie treniņi un klīniskās simulācijas. Kurss ir paredzēts RSU ārstiem rezidentiem, kuru aprūpē ir pacienti ar traumām.

Traumas pacientu aprūpe ir komplekss un dinamisks process. Katrām ārstam, medicīnas māsai, ārsta palīgam vai citām ar traumas pacientu iesaistītām personām nepieciešams zināt svarīgāko.

Traumas kursa izveide saistīta ar tās pieaugošo nepieciešamību ne tikai Latvijā, bet arī citviet pasaulē. Jebkura apmācības programma tiek vērtēta augstāk, ja tā ir praktiska un noderīga. Traumas kurss ir praktisks un lietderīgs, un tā dalībnieki apgūs dzīvību glābjošus paņēmienus, strukturētu domāšanu un efektīvas neatliekamās palīdzības sniegšanas metodiku traumu guvušiem pacientiem. Traumas kursa mērķis ir mācīt strukturēto starpprofesionālo pieeju, kas balstās uz ATLS un ETC kursos aprakstīto metodiku.

Dažādu specialitāšu rezidenti veidos multidisciplināro komandu, kuri turpmāk arī savās darba vietās izmantos iegūtās zināšanas, ārstējot pacientu traumas.

Praktisko nodarbību tematika

  • Elpceļu nodrošināšana (orofarinegeālo elpvadu ievietošana, krikotireotomija)
  • Iegurņa un kaulu imobilizācijas metodes
  • Droša pacientu pārvietošana, izmantojot imobilizācijas ierīces
  • Intraosālas pieejas nodrošināšana
  • Rentgenoloģisko uzņēmumu interpretācija
  • Torakocentēze

Dalībniekiem būs iespēja piedalīties stimulācijās speciāli sagatavotos 12 klīniskajos scenārijos un drošā vidē apgūt praktiskās iemaņas un komandas vadīšanas principus. Īpaša uzmanība tiks veltīta komunikācijas prasmju attīstībai, strādājot komandās. Simulāciju laikā tiks izspēlēti sarežģīti scenāriji, un komandas dalībniekiem būs jāpieņem lēmumi, balstoties uz atradnēm un aktuālo informāciju. Simulācijas vadīs pieredzējuši MITC Klīnisko prasmju katedras docētāji, kā arī pieaicinātie lektori un instruktori.

Mērķauditorija: RSU ārsti rezidenti neatliekamajā medicīnā, anestezioloģijā un reanimatoloģijā, ķirurģijā, traumatoloģijā.

II vasaras skolu organizē Rīgas Stradiņa universitātes Klīnisko prasmju un medicīnas tehnoloģiju katedra sadarbībā ar Bernes Universitāti.

Location

Date: -