Skip to main content
Page is available only in Latvian

4. septembrī plkst. 12.00 Rīgā, BDO Latvia birojā, tiks prezentēta Rīgas Stradiņa universitātes asociētā profesora, bijušā diplomāta un ekonomikas zinātņu doktora Daiņa Zelmeņa grāmata Dialogi ar Nikolaju Neilandu.

Grāmatas prezentācijas laikā Dainis Zelmenis atklās grāmatas saturu un dalīsies atmiņās par latviešu diplomātu, starptautisko attiecību un Zviedrijas problemātikas speciālistu Nikolaju Neilandu, viņa paveikto Latvijas vārda popularizēšanā pasaulē, kā arī viņa ieguldījumu Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanā, kas pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu sākumā izšķīrās Maskavā PSRS Tautas deputātu kongresā.

"Ironisks paradokss ir tas, ka mēs neesam pienācīgi novērtējuši ne Nikolaja Neilanda, ne Ivara Ķezbera darbošanos šī kongresa Molotova-Ribentropa pakta izmeklēšanas komisijā. Tajā pašā laikā daži padomju perioda politiskie darboņi ar apšaubāmu profesionālo morāli šodienas Latvijā tiek nepamatoti slavēti," saka Dainis Zelmenis.

Viņš pastāstīja, ka šī grāmata ir veltīta ekonomistiem, loģikas un sazvērestības teoriju piekritējiem, kā arī visiem tiem, kuri alkst izzināt pasaules vēsturi, ignorējot konjunktūru un sabiedrībai uzspiestās liberālisma dogmas.

Location

Date: