Skip to main content
Page is available only in Latvian
Darbiniekiem
Studentiem

rsu_nap_esf.jpg

Rīgas Stradiņa universitātes Juridiskās fakultātes prodekāns Jānis Grasis stažējas valsts akciju sabiedrībā Latvijas gaisa satiksme.

Janis_Grasis_LGS-lead.jpg

RSU Juridiskās fakultātes (JF) pārstāvji valsts akciju sabiedrībā "Latvijas gaisa satiksme". Foto no JF arhīva

Latvijas gaisa satiksmes pamatdarbības veids ir Latvijas Republikas gaisa telpas izmantošana un gaisa satiksmes organizēšana, un galvenais tās produkts ir aeronavigācijas pakalpojumi. Stāžēšanās uzdevums ir noskaidrot starptautisko gaisa tiesību praktiskās piemērošanas problēmas, kas palīdzēs lekciju lasīšanā par starptautiskajām tiesībām, kā arī nākotnē uzrakstīt grāmatu Starptautiskās gaisa tiesības.

Stāžēšanās laikā tiek īpaši apskatīta Air Traffic Control System for Riga Area Control Centre darbība, regulas (EK) nr. 549/2004 piemērošana, EK direktīvas nr. 1070/2009 piemērošana, Latvijas gaisa satiksmes sadarbība ar Starptautisko Civilās aviācijas organizāciju un Eiropas Aeronavigācijas drošības organizācija (Eurocontrol).

Akadēmiskā personāla stažēšanās norit projektā Rīgas Stradiņa universitātes akadēmiskā personāla kapacitātes stiprināšana, nr. 8.2.2.0/18/A/013.