Skip to main content
Page is available only in Latvian
Ziņas

Lai iepazītu digitālās iespējas un tehnoloģisko infrastruktūru, ko augstskola izmanto medicīnas un veselības aprūpes profesionāļu sagatavošanai, ceturtdien, 9. jūnijā, vizītē Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) ieradās veselības ministrs Daniels Pavļuts un Veselības ministrijas valsts sekretāre Indra Dreika. Tiekoties ar rektoru profesoru Aigaru Pētersonu, zinātņu prorektori Agritu Kiopu, veselības studiju prorektoru profesoru Gunti Bahu un administrācijas un attīstības prorektoru Tomu Baumani, pārrunāti arī nozares aktuālie jautājumi un augstskolas attīstības ieceres.

Ministra un valsts sekretāres vizīte iesākās Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā (MITC), kur centra direktore Ieva Šlēziņa un direktores vietniece Andreta Slavinska iepazīstināja ar simulācijā balstītas izglītības nozīmi pacientdrošas ārstniecības nodrošināšanā. Viesi iedziļinājās vairākos klīnisko situāciju simulācijas gadījumos un piedalījās praktiskos uzdevumos, gan liekot lietā automātisko defibrilatoru, gan jaundzimušo un bērnu reanimācijas simulāciju telpā sagaidot jaundzimušo.

Vizīte noslēdzās RSU zobārstniecības pirmsklīnikā, kas ir modernākā šāda veida studiju bāze Ziemeļeiropā. Pirmsklīnikā pieejamās tehnoloģijas ļauj topošajiem speciālistiem norūdīties dažādām sarežģītām klīniskajām situācijām.