Skip to main content
Page is available only in Latvian
Konferences, semināri
Pētniecība
Starptautiskā sadarbība

Rīgas Stradiņa universitāte organizēja COST programmas projekta Cancer Nanomedicine – from the bench to the bedside, nr. CA17140, pirmo zinātnisko konferenci, kas norisinājās Rīgā 15.–17. oktobrī.

 

COST_logo.jpg

COST akcijas CA 17140 konferenci atklāja COST asociācijas projekta zinātniskā koordinatore Dr. Lučia Forci (Lucia Forzi), RSU zinātnes stratēģijas vadītājs Ilmārs Stonāns, kā arī COST aktivitātes nr. 17140 vadības komitejas priekšsēdētāja profesore Barbara Klainerte-Macuļeviča (Barbara Klajnert-Maculewicz).

cost_konference_oct2019_kopbilde.jpgKonferencē piedalījās 130 zinātnieku no 31 valsts – Austrijas, Baltkrievijas, Bulgārijas, Bosnijas un Hercegovinas, Horvātijas, Čehijas, Kipras, Dānijas, Igaunijas, Somijas, Francijas, Vācijas, Grieķijas, Itālijas, Īrijas, Izraēlas, Latvijas, Ziemeļmaķedonijas, Norvēģijas, Portugāles, Polijas, Krievijas, Rumānijas, Šveices, Spānijas, Zviedrijas, Slovēnijas, Serbijas, Turcijas, Lielbritānijas un Ukrainas.

Konferencē tika apskatītas tēmas, kas saistītas ar nanodaļiņu potenciālu izmantošanu medicīnā, galvenokārt pretvēža terapijā. Tika apskatīts plašs tēmu spektrs. Konferences dalībnieku zinātniskā kompetence saistīta ar nanodaļiņu veidošanas, raksturošanas un pielietojuma analīzes pētījumiem. Konferences dalībnieki iepazīstināja ar dažādu nanodaļiņu iegūšanu un modificēšanu, piemēram, tika apskatītas dendrimēru un lipīdu un to atvasinājumu, polimēru, silīcija un tā atvasinājumu, kā arī grafēna nanodaļiņas. Bija lekcijas, kas saistītas ar nanodaļiņu fizikāli ķīmisko, bioloģisko un farmakoloģisko īpašību raksturošanu un pētījumiem. Konferences dalībnieki diskutēja par nanodaļiņu pielietojuma perspektīvām nanomedicīnā gan gēnu un zāļvielu transportam, gan kā antibakteriālas, pretvēža un teranostiskas sistēmas.

Referāti

Konferences tēžu grāmata