Skip to main content
Page is available only in Latvian
Darbiniekiem
Konferences, semināri

2. novembrī Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) aulā notika konference Medicīniski akadēmiska pieeja skaistumam un možumam gadu garumā par aktuāliem dzīves kvalitātes saglabāšanas un uzlabošanas, kā arī estētisku un fizisku vēlmju īstenošanas u. c. jautājumiem, kurus risina profesionālā medicīna, tostarp estētiskās medicīnas un sporta ārsti, stomatologi, neirofiziologi, fizioterapeiti, dietologi, farmaceiti un citi mediķi. Konferencē piedalījās aptuveni 600 mediķu un veselības aprūpes speciālistu.

"Reta ir tā reize, kad mēs – ārsti – varam pievērsties ne savu pacientu slimībām, bet tomēr medicīnai – aktuāliem dzīves kvalitātes saglabāšanas un uzlabošanas, estētisku un fizisku vēlmju īstenošanas un vēlamu fizioloģisku iespēju paildzināšanas jautājumiem, kurus risina profesionālā medicīna. Konferencē akcentējām, informējām un apspriedām, kā labi izskatīties un justies pašiem, lai varētu un gribētu strādāt ilgi un ražīgi, kas medicīnas jomā tuvākajā laikā būs ļoti nepieciešams cilvēkresursu trūkuma dēļ," pastāstīja pasākuma rīkotāja, RSU profesore Ludmila Vīksna. 

Konferencē uzstājās RSU profesori un pieredzējuši praktiķi, skatot tādas tēmas kā aktīvas vecumdienas, uzturs senioriem, estētiskās medicīnas piedāvājums, mūsdienīga zobu aizvietošana, skaistums un farmācija, seksuālā veselība gadu garumā, akūtu infekciju norises īpatnības senioriem, kā arī smadzeņu "mūžīgā jaunība".

"Gūtās zināšanas ļaus mums pašiem saglabāt vai koriģēt savu ārējo veidolu, uzturēt možu prātu un vingru ķermeni tā, lai katra vēlmes sakristu ar individuālām iespējām, un nodot informāciju arī mūsu pacientiem, cerot ka visi mazāk slimos," uzsvēra Medicīnas fakultātes Infektoloģijas katedras prof. Ludmila Vīksna.