Skip to main content
Page is available only in Latvian
Attīstība

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Stomatoloģijas institūta Implantoloģijas klīnikā 11. novembrī atklāja paplašināto nodaļu, kur darbu ir sākuši speciālisti ortodontijā. Līdz ar to RSU Stomatoloģijas institūta Implantoloģijas klīnika aptver pilnu zobārstniecības pakalpojumu klāstu. 

RSU Stomatoloģijas institūts klīnikas paplašināšanā ir investējis 274 tūkstošus eiro un iekārtojis telpas 220 m² platībā. Jaunajā nodaļā strādā sertificēti un pieredzējuši ortodonti no RSU Stomatoloģijas institūta Ortodontijas klīnikas Dzirciema ielā 20. Šie speciālisti vienlaikus ir arī mācībspēki RSU Zobārstniecības fakultātē. 

Klīnikā pacientiem ir pieejama ne tikai kompleksa ārstēšana pie speciālistiem ortodontijā, bet nepieciešamības gadījumā arī ārstēšana sadarbībā ar speciālistiem periodontoloģijā (smaganu saslimšanu ārstēšanā), implantoloģijā, zobu protezēšanā, mutes, sejas un žokļu ķirurģijā, endodontijā (sakņu kanālu ārstēšanā) un terapeitiskajā stomatoloģijā. Šāda cieša starpdisciplināra sadarbība īpaši ērta ir pieaugušajiem pacientiem, kuri vēlas veikt ortodontisko ārstēšanu vai kāda trūkstošā zoba aizvietošanu.

RSU Stomatoloģijas institūta valdes priekšsēdētāja profesore Ilga Urtāne akcentē, ka ieguvēji ir ne tikai pacienti, bet arī studējošie, jo šīs klīnikas tehnoloģijas un vide ļauj sākt mūsdienīgu 3D un digitālo tehnoloģiju izmantošanu diagnostikā, ārstēšanas plānošanā un ortodontisko aparatūru izgatavošanā, ko iespējams izmantot arī RSU Zobārstniecības fakultātes studentu un rezidentu apmācībā.

Klīnikā pacientiem ir pieejamas jaunākās ārstēšanas metodes un brekešu sistēmas: caurspīdīgo koriģējošo plāksnīšu sistēma, pašliģējošās breketes, lingvālās breketes, dažāda veida estētiskās breketes, kā arī fiksētās un funkcionālās aparatūras, žokļa paplašināšanas ierīces. Ārstēšanas metožu un brekešu izvēlei nav ierobežojumu. 

Pirms vairāk nekā diviem gadiem atklātā Implantoloģijas klīnika veidota ar mērķi pacientiem nodrošināt ērtu visu vajadzīgo speciālistu pieejamību vienuviet un piedāvātu augstas klases pakalpojumus implantoloģijā, zobārstniecībā un tagad arī ortodontijā.