Skip to main content
Page is available only in Latvian
Konferences, semināri
Medicīniskā fizika

RSU Fizikas katedras vadītājs, docents Jevgenijs Proskurins piedalījās un prezentēja zinātniski-pētniecisko projektu 14. starptautiskajā konferencē “Medicīniskā fizika Baltijas valstīs 2019”, Kauņā.

Konferences misija ir konsolidēt dažādu valstu slimnīcās, klīnikās, pētniecības un izglītības iestādēs un uzņēmumos strādājošo inženieru, ārstu un zinātnieku centienus, lai risinātu un apspriestu veselības aprūpes problēmas, kas saistītas ar staru terapiju, diagnostiku, attēlveidošanu, medicīnisko un tehnoloģisko informāciju, nanomedicīnu, biomedicīnas inženieriju, aizsardzību pret radiāciju, kā arī izglītību un apmācību medicīniskajā fizikā.

Konferencē tika prezentēts zinātniski-pētnieciskais projekts ''ENVIROMENTAL AGEING AND ITS EFFECT ON COMPRESSIVE PROPERTIES OF DENTAL COMPOSITE'', kura izstrādē piedalijās RSU ZF 3. studiju gada studenti Ksenija Priladiša un Jurģis Siliņš, RSU Fizikas katedras docenti Tatjana Glaskova-Kuzmina un Jevgenijs Proskurins, kā arī RSU Zobu terapijas un mutes veselības katedras docetājas Sandra Bērziņa un Elizabete Jaunozola.

Konferencē piedalījās arī jaunais European Federation of Organizations for Medical Physics (EFOMP) prezidents Dr. Marco Brambilla.