Skip to main content
Page is available only in Latvian
Skolēniem
Skolotājiem

No 8. līdz 12. augustam Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Liepājas filiāle sadarbībā ar biedrību Keep the Change un Liepājas valstspilsētas pašvaldības administrāciju organizē Jauniešu profesionālās ievirzes dienas veselības aprūpē Liepājas 10.–12. klašu skolēniem.

Tā ir lieliska iespēja 15 jauniešiem – projekta dalībniekiem – iepazīt veselības aprūpes darbinieku ikdienas dzīvi, profesijas specifiku, darbojoties praktiski RSU Liepājas filiālē, Liepājas reģionālajā slimnīcā un citās Liepājas veselības aprūpes iestādēs.

jauniesu_prof_dienas_liepaja_fb-event.jpg

Šī projekta ideja ir rosināt Liepājas skolu jauniešu interesi par medicīnas jomu un sniegt zināšanas, kas ļautu skolēniem veiksmīgāk izvēlēties nākotnes profesiju.

Piecu dienu laikā jaunieši iepazīs veselības aprūpes sistēmu, pirmās palīdzības sniegšanas pamatus un rīcību dažādās situācijās, zobārstniecību un estētisko medicīnu, dzirdēs dažādu jomu ārstu pieredzes stāstus, apmeklēs veselības aprūpes iestādes, piedzīvos praktiskās nodarbības un uzzinās informāciju par veselības nozari Latvijā.

Projekta laikā jaunieši saņems informāciju par izglītības iespējām medicīnas nozarē, apmeklēs RSU Medicīnas izglītības tehnoloģiju centru, zobārstniecības preklīniku un Anatomijas muzeju.

Gan ar formālās, gan neformālās izglītības metodēm tiks veicināta  jaunu zināšanu ieguve, katras dienas noslēgumā notiks dienas izvērtēšana, nodrošinātas pusdienas, uzkodas, transporta izmaksas Liepājā un Rīgā, kā arī brīvā laika nodarbes.

Dalībai projektā tiks atlasīti 15 jaunieši vecumā no 16 līdz 19 gadiem, izvērtējot elektronisko pieteikumu, kas jāaizpilda un jāiesniedz līdz 28. jūlijam.

Programma pieejama pieteikuma anketā.

Dalības maksa: 96,00 EUR.

Projektu atbalsta: Liepājas valstpilsētas pašvaldības administrācija.

Plašāka informācija par projektu, rakstot e-pastu laila[pnkts]bethereatrsu[pnkts]lv (laila[dot]bethere[at]rsu[dot]lv) vai zvanot 26557112 (darbdienās plkst. 9.00 – 17.00).