Skip to main content
Page is available only in Latvian
Studentiem
Darbiniekiem
Skolēniem

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Liepājas filiāle pieaugušos 18+ aicina uz sarunu ciklu Veselībai labvēlīgs. Pirmais būs informatīvais pasākums Digitālā rehabilitācija, kas notiks 15. martā plkst. 14.30 filiāles 215. auditorijā.

Tajā fizioterapeite, RSU  Liepājas filiāles lektore Agnese Krētaine lasīs lekciju Virtuālās realitātes izmantošana fizioterapijā, bet SIA BEKA Baltic pārstāve, tehnoloģiju speciāliste Anda Štāle iepazīstinās ar rehabilitācijas tehnoloģiju ražotāju piedāvājumu rehabilitācijas jomā – telerehabilitācijas sistēmām.

Pasākums paredzēts potenciālajiem RSU studentiem, vecākiem, visiem domājošajiem un zinātkārajiem, taču šoreiz īpaši RSU studentiem, kam ir interese par visu jauno, un medicīnas jomas profesionāļiem.

rsu_liepajas_filiale_e-mail_digitala_rehabilitacija.jpg

Uzlabojot primārās veselības pieejamību, ar telemedicīnas mērierīcēm iespējams aprīkot gan ārstu prakses, lai ārsta palīgi varētu vairāk un profesionālāk palīdzēt ārstiem un pacientiem, gan aprūpes centrus, gan dzīvesvietas, lai mājas apstākļos palīdzētu apkalpot gulošus pacientus vai personas ar kustību traucējumiem.

Mūsdienās sēdošais dzīvesveids ir viens no tā sauktajiem kustību nāves faktoriem, un to novēršanai ārstniecisko pakalpojumu jaunrade, speciālistu padomi var lieti noderēt. Telerehabilitācija ir jauna pieeja rehabilitācijai visā pasaulē. Nepieciešamība pēc tās attīstījās Covid-19 pandēmijas laikā, kad speciālisti meklēja iespēju, kā pacientiem pastāvīgi nodrošināt terapiju.

Lai veicinātu lietotāju izpratni, pasākuma mērķis ir iepazīstināt pēc iespējas plašāku auditoriju ar mūsdienu tehnoloģiskajām iespējām rehabilitācijā.

Pasākumā uzzināsiet un varēsiet izmēģināt digitālo rehabilitācijas sistēmu Homing (ražotājs: TecnoBody, Itālija), kas paredzēta lietošanai gan klīnikā, gan pacientam mājās telerehabilitācijas ietvaros.
 
Ar Homing sistēmu klīnikā var veikt pacienta novērtēšanu (kustību apjoms, reakcijas ātrums, smaguma centra pārvietošanās, stabilitāte), izveidot treniņu programmu un veikt terapiju interaktīvā vidē. Savukārt, izsniedzot pacientam mājas komplektu, iespējams tiešsaistē sazināties ar terapeitu un izpildīt iepriekš izveidoto treniņu programmu mājās pacientam ērtā vidē, vietā un laikā.