Skip to main content
Page is available only in Latvian

RSU Eiropas studiju fakultātes Politikas zinātnes katedra trešdien, 25. oktobrī, plkst. 15 ikvienu interesentu aicina uz vieslekciju Palestīnas-Izraēlas konflikta atšķetināšana: pāri vēsturiskajiem, reliģijas, politikas un socioloģiskajiem mītiem, nodrošinot vieslektora pieslēgumu no Izraēlas Zoom platformā.

Vieslekcija notiks latviešu valodā.

Vieslekcijā tiks piedāvāts koncentrēts vēsturisko naratīvu apskats, apgāžot iesakņojušos mītus un viešot lielāku skaidrību par pašreizējo notikumu neviennozīmīgo dabu. Tāpat lektors pievērsīsies to diskursa elementu šķetināšanai, kas attiecas uz konflikta reliģisko aspektu – kas ir “labais” un kas ir “sliktais” konfliktā, kādas tiesības nosaka Svētie raksti u. c. 

Protams, uzmanība tiks pievērsta arī konfliktu veicinošiem ģeopolitiskiem faktoriem, kurus ir grūti nepamanīt. Tai skaitā tiks runāts par ASV un Ķīnas dinamiku reģionā, kā arī Irānas un Krievijas nozīmi.  

Taču galvenais lekcijas mērķis ir sniegt iespēju ieraudzīt notikumus socioloģiskā perspektīvā, lauzt stereotipus un parādīt viedokļu dažādību, kura pastāv Palestīnas un Izraēlas sabiedrībā. 

Vieslekciju vadīs Imants Frederiks Ozols, kurš specializējies Irānas un arābu valstu kultūras studijās, konkrētāk pievēršoties tieši kultūras un reliģijas diplomātijai, konfliktu naratīviem un (post)koloniālisma studijām. Iepriekš strādājis par žurnālistu Latvijā, veidojot reportāžas no Rožu revolūcijas (Gruzija, 2003), Oranžās revolūcijas (Ukraina, 2004–2005), NATO samitiem un citiem nozīmīgiem starptautiskiem notikumiem.   

Location

Room
1. auditorijā
Date:

Contacts