Skip to main content
Page is available only in Latvian

18. aprīlī tiks parakstīts četrpusējs sadarbības līgums starp Izglītības un zinātnes ministriju (IZM), Veselības ministriju (VM), Rīgas Stradiņa universitāti (RSU) un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju (LSPA). Līguma pamatā ir Ministru kabineta rīkojums, kas paredz konsolidēt LSPA un RSU ar šā gada 1. jūliju. Tas noteiks iesaistīto pušu saistības, kā arī kārtību, kādā notiks abu augstskolu integrācijas process. Pēc līguma parakstīšanas plānota RSU un LSPA pārstāvju darba tikšanās, kurā tiks pārrunāti turpmākās sadarbības jautājumi.

Sadarbības līgums noteiks IZM un VM atbildību konsolidācijas procesā, nodrošinot finanšu instrumentu pieejamību, procesa uzraudzību, kā arī LSPA turpmākās darbības principus pēc tās integrācijas RSU un abu augstskolu sadarbības kārtību reorganizācijas norisē.

Pēc reorganizācijas LSPA saglabās savu akadēmisko un zinātnisko autonomiju, kā arī nosaukumu un simboliku, lai attīstītu pētniecības izcilību veselības un sporta zinātņu nozarē, līdz ar to arī valsts sporta politikas jomu. RSU resursi nodrošinās augstāku kvalitāti izglītības studijām un pētniecībai, kā arī LSPA varēs izmantot IT sistēmas, projektu vadības, juridiskos un citus resursus.

Location

Room
rektorāta zāle
Date:

Contacts