Skip to main content
Page is available only in Latvian
Atzinība
Studentiem

Sestdien, 15. februārī, notika Latvijas Studentu apvienības (LSA) Gada Balva 2019, kurā tika apbalvoti spilgtākie notikumi augstākajā izglītībā, aktīvākie studenti, kā arī piedzīvotās neveiksmes. Balvas ieguva arī Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) pārstāvji.

Nominācijā Gada students balva tika pasniegta RSU Medicīnas fakultātes 6. kursa studentei Marikai Garnizonei. Viņai balva tika piešķirta par aktīvu iesaistīšanos zinātniskajā darbā. Marika Garnizone ir izstrādājusi vairākus pētījumus, tostarp par vēnu izmantošanu koronāro asinsvadu šuntēšanā. Savukārt pašlaik viņa strādā pie pētījuma par suicīdu mēģinājumu riska faktoriem depresijas un šizofrēnijas pacientiem. 2016. gadā Marika Garnizone saņēma mecenāta Borisa Tetereva stipendiju medicīnā.

Savukārt par Gada vecbiedru tika atzīts RSU absolvents Arkādijs Zvaigzne.

Par Gada ieguldījumu akadēmiskās dzīves veicināšanā tika atzīta iniciatīva Akadēmiskais godīgums un ētika augstākajā izglītībā. Tās ietvaros RSU, Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte un Latvijas Nacionālā bibliotēka apvienoja spēkus, lai kopīgi sāktu darbu pie valstiska līmeņa akadēmiskā godīguma politikas veidošanas, kas veicinātu un uzlabotu akadēmisko un zinātnisko kultūru Latvijā.

Kopumā tika sadalītas balvas 15 nominācijās. Sarakstu ar visām Gada balvām 2019 var uzzināt LSA mājaslapā.

LSA balvu pasniegšanas ceremonijā tiek godāti un atminēti aizvadītā gada spilgtākie studenti, notikumi un likstas, kas tieši vai netieši saistās ar augstākās izglītības politiku kopumā, katras augstskolas norisēm, studentu pašpārvaldes ikdienu un katra Latvijas studenta dzīvi.