Skip to main content
Page is available only in Latvian
Rezidentūra
Stipendijas
Studentiem

LMF_logo.jpg

Latvijas Medicīnas fonds (LMF), kura valdē ir latviešu ārsti profesori Bertrams un Kristaps Zariņi (ASV), arī 2020. gadā atbalstīs veselības aprūpi Latvijā. Kopējais stipendiju fonds šajā gadā ir līdz 25000 USD.

Pieteikties LMF stipendijām var līdz 15. maijam.

  • 5. vai 6. kursa medicīnas studentiem ir iespēja pieteikties Zariņu medicīnas studiju ceļojuma stipendijai studentiem. Stipendijas mērķis ir palīdzēt Latvijas medicīnas studentiem papildināt zināšanas dažādās ārzemju augstskolās un zinātniskās laboratorijās ES vai Amerikā 1–2 mēnešu garumā. Tiks atbalstīti 2–3 pretendenti.
  • Rezidentiem un jaunajiem ārstiem ir iespēja pieteikties Zariņu medicīnas studiju ceļojuma stipendijai. Stipendija ir plānota studiju ceļojumiem uz ES vai Ameriku 1–6 mēnešu garumā tiem, kas vēlas apgūt jaunas, līdz šim Latvijā nepielietotas vai mazpielietotas ārstēšanas metodes, Latvijai trūkstošas un pašreiz aktuālas specialitātes. Tiks atbalstīti 2–3 pretendenti.
    Studiju ceļojuma stipendijas paredzētas līdz 6000 USD.
Papildu informācija par prasībām pretendentiem www.lazariga.lv sadaļā Stipendijas un sazinoties ar prof. Daini Krieviņu. Pieteikumus var iesūtīt elektroniski lazaatlazariga[pnkts]lv, dainis[pnkts]krievinsatstradini[pnkts]lv vai sūtot pa pastu prof. Dainim Krieviņam Rīgā, Pilsoņu ielā 13, LV-1002.
  • Rietumu latviešu studentiem ir iespēja pieteikties LMF Studentu stipendijai
    Stipendija dod rietumu latviešu medicīnas studentiem, kas mācās ārpus Latvijas universitātēs, koledžās vai medicīnas skolās, iespēju gūt praktisku pieredzi Latvijā P. Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā vai kādā citā ārstniecības iestādē, lai papildinātu zināšanas un praktiskās iemaņas medicīnā. Tā būs iespēja piedalīsies klīniskajā darbā, palīdzēt pētniecības darbā un publikāciju sagatavošanā.
    Pretendentam ir jāprot latviešu valodā gan sarunāties, gan rakstīt.
    Prakses laiks ir vismaz 8 nedēļas. Tiks atbalstīti 2–3 pretendenti.
    Stipendija ir $ 2500. $1500 tiks izmaksāts prakses sākumā, bet $1000 – pēc prakses pabeigšanas, atskaites un apraksta iesniegšanas LMF.
    Pretendentam jāiesniedz:
    • 1 lpp. garu aprakstu par savu kvalifikāciju un savu interesi iegūt pieredzi veselības aprūpes vai medicīnas zinātnes jomā, norādot ārstniecības iestādi, kura būs prakses vieta,
    • CV un divas rekomendācijas vēstules.

LMF Studentu stipendiju ir saņēmuši jau septiņi rietumu latviešu studenti.

Pieteikumi LMF Studentu stipendijai elektroniski jāsūta alekskalninsatgmail[pnkts]com Aleksandram Kalniņam, MD/MBA līdz 15. maijam

Latvijas Medicīnas Fonds ir dibināts 1990. gadā kā privāta bezpeļņas organizācija ar mērķi atbalstīt veselības aprūpi Latvijā. Fonds vēsturiski bijis saistīts ar Latviešu ārstu un zobārstu apvienību (LĀZA).

Kontaktinformācija

Kamena Kaidaka,
LĀZA biroja vadītāja Latvijā
lazaatlazariga[pnkts]lv
+37129121922