Skip to main content
Page is available only in Latvian
Studentiem

18. aprīlī norisinājās Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Studējošo pašpārvaldes ikgadējais Pavasara akadēmiskais seminārs. Šogad tas notika tiešsaistē un pulcēja vairāk nekā 60 studējošo, kuru vidū bija gan pieredzējuši studenti, gan jaunieši, kuri tikai nesen ir sākuši studiju gaitas.

Ar lekciju par pareizu laika plānošanu semināru atklāja Izaugsmes centra Spikiizi dibinātājs Āris Birze, kurš dalībniekiem izskaidroja un dalījās ar vērtīgiem ieteikumiem, kā efektīva laika plānošana spēj ietekmēt studiju procesu.

RSU Studējošo pašpārvaldes padomes pārstāve Marija Luīze Kalniņa jaunos studentus iepazīstināja ar RSU akadēmisko struktūru un vidi, kā arī atbildēja uz aktuāliem jautājumiem, ar kuriem studējošie saskaras ikdienā. Pieredzējušie semināra dalībnieki pašpārvaldes akadēmiskā virziena vadītājas Aijas Tumovas lekcijā iepazinās ar būtiskākajām izmaiņām studiju procesā, to vidū ar attālināto studiju specifiku. Dalībnieki uzzināja, kā plānotās izmaiņas reglamentējošajos dokumentos skars turpmāko studiju procesu. Pēc abām lekcijām studējošie varēja pārbaudīt savas zināšanas, atbildot uz jautājumiem par lekcijās pārrunāto.

RSU Pedagoģiskā izaugsmes centra direktore doc. Nora Jansone-Ratinika un šī centra Studiju inovāciju projektu nodaļas vadītāja Inguna Blese lekcijas un diskusijas laikā iepazīstināja studējošos ar akadēmisko godīgumu un tā iespējamajiem pārkāpumiem. Lai labāk izprastu akadēmiskā godīguma nozīmi un būtību, lekcijas laikā tās dalībnieki veidoja godīga un negodīga studējošā portretu. Studenti novērtēja dažādus akadēmiskā godīguma pārkāpumus, noskaidroja faktorus, kas akadēmiskā godīguma pārkāpuma smagumu pastiprina vai samazina.