Skip to main content
Page is available only in Latvian

2020. gada 25. un 26. augustā norisināsies III vasaras skola neatliekamajā medicīnā un traumatoloģijā jeb traumu kurss, kas paredzēts ārstiem rezidentiem un jaunajiem ārstiem, kuru aprūpē ir pacienti ar politraumu.

pieteikties

Traumas pacientu aprūpe ir komplekss un dinamisks process, kas var būt kā izaicinājums jaunajam speciālistam. Traumas ir viens no biežākajiem nāves iemesliem vecumā no 1 līdz 45 gadiem, tāpēc, veicot šo pacientu aprūpi, ir nepieciešamas profesionālas zināšanas.

Traumas kurss ir praktisks un lietderīgs, un tā dalībnieki apgūs strukturētu domāšanu un efektīvas neatliekamās palīdzības sniegšanas metodiku traumu guvušiem pacientiem.

Traumas kursa mērķis ir mācīt strukturēto starpprofesionālo pieeju, kas balstīta uz ATLS (Advanced Trauma Life Support) un ETC (European Trauma Course) kursos aprakstīto metodiku.

Praktisko nodarbību tematika

  • Elpceļu nodrošināšana (orofarinegeālo elpvadu ievietošana, krikotireotomija, endotraheālā intubācija)
  • Iegurņa un kaulu imobilizācijas metodes
  • Droša pacienta pārvietošana, izmantojot imobilizācijas ierīces
  • Intraosālas pieejas nodrošināšana
  • Rentgenoloģisko uzņēmumu un datortomogrāfijas izmeklējumu interpretācija
  • Torakocentēze un torakostomija

Dalībniekiem būs iespēja piedalīties simulācijās speciāli sagatavotos 12 klīniskajos scenārijos un drošā vidē apgūt praktiskās iemaņas un komandas vadīšanas principus. Īpaša uzmanība tiks veltīta komunikācijas prasmju attīstīšanai, strādājot komandās. Simulāciju laikā tiks izspēlēti sarežģīti scenāriji, un komandas dalībniekiem būs jāpieņem lēmumi, balstoties uz atradnēm un aktuālo informāciju. Simulācijas vadīs pieredzējuši RSU Medicīnas izglītības tehnoloģiju centra Klīnisko prasmju katedras docētāji, kā arī pieaicinātie lektori un instruktori.

Mērķauditorija: jaunie ārsti, ārsti rezidenti neatliekamajā medicīnā, anestezioloģijā un reanimatoloģijā, ķirurģijā, traumatoloģijā.

Location

Date: -