Skip to main content
Page is available only in Latvian
Par mums medijos
Studentiem
Darbiniekiem

Trešdien, 14. oktobrī, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) rektors prof. Aigars Pētersons sniedza interviju Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma.

Rektors skaidroja, kā RSU īsteno drošības pasākumus un organizē studiju procesu un pētniecību Covid-19 pandēmijas apstākļos, kā arī uzsvēra RSU ieguldījumu tautsaimniecībā, piesaistot ārvalstu studentus.

No 2021. līdz 2024. gadam, pateicoties RSU augstākās izglītības eksportam, Latvijas ekonomika iegūs papildu 438 milj. eiro. Pēdējo piecu gadu laikā RSU pienesums IKP pieaudzis vairāk nekā divas reizes. Rektors prof. A. Pētersons uzsvēra, ka augstākās izglītības un zinātnes eksportu ir nepieciešams atbalstīt ar valsts budžeta vai ES fondu finanšu līdzekļiem.

Prof. Aigars Pētersons arī norādīja uz nepilnībām, ar kurām saskaras augstskolu pārstāvji, strādājot pie grozījumiem Augstskolu likumā. "Virzoties šādā tempā un kvalitātē, reformai augstākajā izglītībā būs nepieciešami vairāki gadi," intervijā sacīja rektors, uzsverot, ka politikas veidotājiem ir jāstrādā daudz konstruktīvāk, konsultējoties ar nozari.