Skip to main content
Page is available only in Latvian
Psiholoģija
Konferences, semināri

Oktobra nogalē Latvijā tiek atzīmētas Psiholoģijas dienas, kuru laikā jau tradicionāli pasākumus rīko arī Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Veselības psiholoģijas un pedagoģijas katedras mācībspēki un studenti. Šogad Psiholoģijas dienu pasākumi RSU norisināsies 22.–23. oktobrī, un tie ietvers divas tiešsaistes konferences, praktisko nodarbību, jaunas testa rokasgrāmatas prezentāciju, kā arī pazīstama vieslektora lekcijas un supervīziju.

“Pateicoties dalībai valsts pētījumu programmās, šogad Psiholoģijas dienās mēs rosinām plašu starpdisciplināru diskusiju par risinājumiem dzīvesspēka un resursu stiprināšanā Latvijas iedzīvotājiem. Šogad akcentēsim arī profesionāļiem tik aktuālo jautājumu par darbu, sniedzot psiholoģisko palīdzību attālināti,” Psiholoģiju dienu pasākumos akcentus saliek katedras vadītāja profesore Kristīne Mārtinsone. RSU pasākumos piedalīties aicināti gan psihologi, veselības aprūpes speciālisti un citu palīdzošo un izglītojošo profesiju pārstāvji, gan arī pētnieki un studenti.

Ceturtdien, 22. oktobrī, notiks zinātniskā konference Psiholoģiskie resursi un riska faktori iedzīvotāju veselībai COVID-19 apstākļos: VPP pētījumi praksei, kas pulcēs psihologus, psihiatrus, sociologus, sabiedrības veselības speciālistus, mediju ekspertus, pedagoģijas zinātnes un citu jomu speciālistus. Konferencē uzstāsies pētnieki, kas darbojas valsts pētījumu programmā īstenotajos projektos COVID-19 seku mazināšanai, un šī būs pirmā reize, kad tiks ieskicēti pirmie pētniecības rezultāti.

 

Piektdien, 23. oktobrī, norisināsies zinātniski praktiskā konference Psiholoģiskās palīdzības sniedzēja profesionālā identitāte un izaicinājumi pārmaiņu laikos, kas iesāksies ar jaunizdotās Latvijas klīniskā personības testa rokasgrāmatas prezentāciju un lekciju, kas veltīta mūsdienu tendencēm militārajā psiholoģijā Latvijā. Konferences mērķis ir pievērst uzmanību globālās pandēmijas radītajām izmaiņām sabiedrībā un tam, kā tās ietekmē psiholoģiskās palīdzības sniedzējus. Par šo tematu runās gan Latvijas eksperti, gan arī vieslektors, psiholoģijas doktors Migels Rikū (Miguel Ricou) no Portu Universitātes (Portugāle). Konferences noslēgumā profesionāļiem būs iespēja piedalīties vieslektora vadītā supervīzijā par attālinātu konsultēšanu.