Skip to main content
Page is available only in Latvian
Skolēniem
Topošajiem studentiem
Uzņemšana

Topošo studentu ērtībai Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) parūpējusies par iespēju visus uzņemšanas soļus spert digitāli. Lai to izdarītu, aicinām laikus pieteikties elektroniskajam parakstam jeb eParakstam. Tā iegūšanai atkarībā no izvēlētā veida var būt nepieciešamas 2–5 dienas. Tā kā eParaksta iegūšanai vajadzīgi internetbankas piekļuves dati, aicinām topošos studentus risināt šo jautājumu laikus.

Pirmais solis, lai taptu par studentu, ir pieteikšanās izvēlētajām studiju programmām RSU elektroniskajā sistēmā uznemsana.rsu.lv. Elektroniskais paraksts var noderēt jau šajā fāzē, jo pieslēgšanās RSU sistēmai notiek, izmantojot platformu Latvija.lv, internetbanku, eID karti vai eParaksts mobile.

Uzņemšanas procesa turpinājumā RSU veic pieteikumu apstiprināšanu, kura saņemšanai studētgribētājam arī būs nepieciešams identificēties portālā Latvija.lv vai nu ar internetbanku, eParakstu vai eID karti. Kolīdz pieteikums ir apstiprināts, studētgribētāji var kārtot iestājeksāmenus tajās programmās, kurās tie paredzēti. Uzņemšanas process beidzas ar rezultātu paziņošanu un līguma slēgšanu, ko aicinām darīt ar eParaksta starpniecību.

eParaksts ir pieejams ikvienai Iedzīvotāju reģistrā reģistrētai personai jau no 14 gadu vecuma. Lai sāktu to lietot, jāizvēlas piemērotākais eParaksta veids: eID karte, kurā ir e-paraksts, vai mobilā lietotne eParaksts mobile, kas portālā eParaksts.lv ir iegūstama bez maksas. Jauniešiem, iespējams, visērtākais risinājums būs mobilā lietotne eParaksts mobile, kas ļauj droši apliecināt ikviena e-identitāti, lietojot viedtālruni vai planšeti.

Lai eParaksts mobile nonāktu topošā studenta rīcībā, nepieciešams tam pieteikties portālā eParaksts.lv, izmantojot personas apliecinošus dokumentus (pase vai eID karte) un internetbankas piekļuves datus. Kad ar DPD kurjera palīdzību būs saņemts un parakstīts līgums par lietotnes eParaksts mobile izmantošanu, lietotājs aicināts savā viedtālrunī lejupielādēt mobilo lietotni eParaksts mobile un pabeigt reģistrāciju portālā eParaksts.lv. Pat ja topošajam studentam jau ir internetbankas piekļuve, šim procesam var ilgt līdz pat piecām dienām, tāpēc RSU aicina studētgribētājus šo jautājumu nokārtot laikus.

eparaksts_ref.jpg