Skip to main content
Page is available only in Latvian
Atzinība
Darbiniekiem

Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) valde ir piešķīrusi Goda biedra statusu 16 Latvijas ārstiem, kas ar savu mūža darbu ievērojami sekmējuši medicīnas un veselības aprūpes attīstību. Goda biedru vidū ir izcili dažādu nozaru speciālisti, kurus nominējušas dažādu medicīnas nozaru profesionālās organizācijas. Goda biedru vidū ir arī Rīgas Stradiņa universitātes profesori.

Pēc Latvijas Internistu biedrības rekomendācijas LĀB Goda biedra statuss piešķirts četriem izciliem ārstiem un jauno ārstu skolotājiem – RSU prof. Jurim Pokrotniekam un RSU prof. Jānim Zaļkalnam, kā arī RSU asoc. prof. Ivanam Zagorskim un RSU asoc. prof. Mārītei Antrai Ozoliņai. Prof. J. Pokrotnieks 30 savus dzīves gadus ir veltījis Latvijas jauno ārstu sagatavošanai, ir latviešu valodā vienīgo endoskopijas mācību grāmatu autors. Savukārt ilggadējais Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Gerontoloģijas klīnikas ārsts un Rīgas Stradiņa universitātes prof. J. Zaļkalns kolēģu un studentu atzinību izpelnījies ne tikai pateicoties savām zināšanām un profesionalitātei, bet arī cilvēciskajām kvalitātēm – viņa stāja un uzvedības kultūra kalpo par paraugu jaunajiem ārstiem.

RSU asoc. prof. I. Zagorskis devis nozīmīgu ieguldījumu jauno mediķi apmācībā, ar lielu atbildību un godprātīgi veicot gan darbu medicīnas izglītības jomā, gan ārsta darbu. Asoc. prof. M. A. Ozoliņa augsto atzinību izpelnījusies par nozīmīgu un teicamu ārstes, akadēmisko un pētniecisko darbu.

Pēc Latvijas Tiesu medicīnas ekspertu asociācijas rekomendācijas par LĀB Goda biedru kļuvis nopelniem bagāts tiesu eksperts un RSU vecākais pasniedzējs Dr. Ojārs Teteris.

Savukārt pēc Latvijas Zobārstu asociācijas rekomendācijas par Goda biedri kļuvusi ārste stomatoloģe un ilggadēja RSU Zobārstniecības fakultātes Mutes, sejas un žokļu ķirurģijas katedras docente Dr. Marina Sevastjanova.

LĀB Goda biedra statuss pēc Latviešu ārstu un zobārstu apvienības rekomendācijas piešķirts diviem izciliem latviešu izcelsmes ārstiem, brāļiem – prof. Bertramam Zariņam un prof. Kristapam Kristoferam Zariņam. Dr. B. Zariņš ir izcils traumatologs ortopēds, kas medicīnas izglītību ieguvis ASV un darba mūžu aizvadījis Bostonas universitātes klīnikā, izstrādājot daudzas jaunas ķirurģijas ārstniecības metodes, vienlaikus vienmēr atbalstot un izglītojot Latvijas ārstus un studentus. Savukārt Dr. K. K. Zariņš ir asinsvadu ķirurgs, kas līdztekus izcilam profesionālajam darbam ASV, ir daudz darījis, lai atbalstītu Latvijas medicīnu un palīdzētu pacientiem dzimtenē. Prof. K. Zariņš ir RSU Goda doktors.

LĀB goda biedra nosaukuma piešķiršana ir cieņas un atzinības apliecinājums izciliem ārstiem, kas ievērojami sekmējuši medicīnas un veselības aprūpes virzību. Šo nosaukumu piešķir tikai nozares profesionāļiem ar lielu darba stāžu.

Apsveicam RSU profesorus ar cieņpilno un nozīmīgo atzinību!

Plašāka informācija