Skip to main content
Page is available only in Latvian
Studentiem
Darbiniekiem
COVID-19

Pašlaik var pieteikties savai vakcīnai elektroniski vietnē manavakcina.lv vai zvanot 8989, kas ir bezmaksas tālruņa līnija. Šīs pieteikšanās mērķis ir efektīvi plānot vakcinācijas kabinetu noslodzi.

Līdz šim vietnē www.manavakcina.lv savai vakcīnai pieteikušies 72 700 Latvijas iedzīvotāju. 10. februārī darbu sāka bezmaksas tālruņa līnija 8989, kur savai vakcīnai var pieteikties katru darba dienu no plkst. 9.00 līdz 17.00.

Tālruņa līnija 8989 izmantojama tikai tam, lai nodrošinātu iedzīvotāju reģistrēšanu vakcīnas saņemšanai. Ja jums ir papildu jautājumi par vakcināciju, lūgums tos uzdot savam ģimenes ārstam.

Veicot zvanu, būs jānosauc savs:

  1. personas kods,
  2. vārds un uzvārds,
  3. tālruņa numurs un/ vai e-pasta adrese.
Varēsiet norādīt arī otru tālruņa numuru, uz kuru zvanīt, lai justos droši, ka patiešām būsiet sasniedzams brīdī, kad pienāks vakcinācijas laiks.

Pirmie vakcīnas saņem tie iedzīvotāji, kas iekļauti prioritārajās grupās, priekšroku dodot tiem, kuru dzīvība vai veselība Covid-19 dēļ ir visvairāk apdraudēta. Pašlaik no prioritārajām grupām tiek vakcinēti veselības iestāžu darbinieki, kā arī pakāpeniski tiks uzsākta sociālās aprūpes centru darbinieku un klientu vakcinācija.

Maksimāli ātri vakcinējot vairumu Latvijas sabiedrības, mums visiem būs iespēja atgriezties ierastajā dzīves ritmā bez ievērojamiem ierobežojumiem.

Nevienam no pieteikšanās kanāliem nav paredzēta priekšrocība vakcinācijas secības plānošanā. Neatkarīgi no tā, vai pieteikums tiks saņemts vietnē www.manavakcina.lv vai pa tālruni, brīdī, kad vakcīnas būs pieejamas, šie dati tiks izmantoti vakcinācijas procesa plānošanai un organizēšanai.

Tālruņa līnijas 8989 darbu nodrošina Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas 10 klientu apkalpošanas centra operatori.