Skip to main content
Page is available only in Latvian
Studentiem
Darbiniekiem
COVID-19

Kā zināms, visu tā saukto Covid-19 vakcīnu, kas pašlaik ir reģistrētas, galvenais uzdevums ir pasargāt no nāves, smagas slimības gaitas, komplikācijām un nonākšanas slimnīcā. Jautājām RSU darbiniekiem, vai viņi vakcinēsies.

ivars_vanadzins.jpg

"Es noteikti vakcinēšos! Vakcīnas kopumā ir viens no medicīnas lieliskākajiem sasniegumiem, tās izglābušas miljoniem dzīvību. Ticu zinātniskajiem atklājumiem, kuri ļāva tik ātri izstrādāt efektīvas vakcīnas arī pret SARS-CoV-2. Vakcinēšos arī tāpēc, ka šī ir ātrākā biļete atpakaļ uz ierasto dzīvi. Nesaprotu tos, kuri saka, ka ir pārāk maz informācijas. Tās ir daudz par katru no vakcīnām, arī uzticamos avotos, atliek tikai gribēt izlasīt. Man ir skaidri darbības mehāniski katrai no vakcīnām – arī tie ir labi aprakstīti," ir tiešs asoc. prof. un Darba drošības un vides veselības institūta direktors Ivars Vanadziņš.

andrejs_skesters.jpg

"Laimīgas sakritības dēļ jau esmu vakcinējies. Skumji un satraucoši, ka pie vakcinēšanās pašlaik netiek mana ģimene. Sieva ir pieteikusies vakcīnai interneta vietnē manavakcina.lv, un viņa pieteica arī dēlu, kurš ir 1. grupas invalīds kopš dzimšanas," atklāti stāsta asoc. prof. un Bioķīmijas zinātniskās laboratorijas vadītājs Andrejs Šķesters.

anda_rozuklane.png

"Protams, es vakcinēšos, tiklīdz būs tāda iespēja! Gribu iegūt imunitāti pret šo jauno un bīstamo slimību, tieši tāpat kā regulāri vakcinējos, lai izvairītos no citām slimībām. Šoreiz vakcinēšanās dos iespēju nebaidīties atrasties sabiedrībā, satikt cilvēkus, strādāt ar studentiem klātienē, sēdēt kafejnīcās, ceļot, baudīt mākslu teātros un koncertzālēs," neslēpj prof. un Komunikācijas fakultātes dekāne Anda Rožukalne.

signe_tomsone02.jpg

"Jā, es vakcinēšos! Vakcinācija varētu pakāpeniski radīt drošākus ikdienas dzīves un darba apstākļus un samazina risku smagi saslimt ar Covid infekciju. Esmu pieteikusies vakcīnai vietnē manavakcina.lv. Labi, ka ir dažādi pieteikšanās ceļi savai vakcīnai, jo mūsu sabiedrībā ir pietiekami daudz cilvēku, kuriem nav atbilstošas digitālās kompetences vai iespēju izmantot attālinātos pakalpojumus, piem., seniori, kuri ir riska grupa," domājot ne tikai par sevi, bet arī visas sabiedrības veselību, saka asoc. prof. un Rehabilitācijas fakultātes dekāne Signe Tomsone.

RSU aicina ikvienu izmantot iespēju pieteikties Covid-19 vakcīnai interneta vietnē manavakcina.lv vai pa bezmaksas tālruni 8989.
RSU ir iesniegusi Veselības ministrijai pieprasījumu par nepieciešamo vakcīnu skaitu saviem studentiem un darbiniekiem (saskaņā ar iepriekš veikto RSU aptauju par vakcināciju). Tiklīdz vakcīnas būs pieejamas RSU, sniegsim plašāku informāciju.