Skip to main content
Page is available only in Latvian
Vēzis tuvplānā
Studentiem
MF
Medicīniskā fizika
Radioloģija

12_0.png

Cienījamais Studējošais,

Otrdien,  23.03.2021., tiešsaistē notiks starptautiskā meistarklase par daļiņu paātrinātājiem un to izmantošanu medicīnā!

Aicinām piedalīties daļiņu terapijas meistarklasē par augstas enerģijas fizikas fundamentālo pētījumu ietekmi uz praktisko medicīnu šodien. Meistarklasē dalībnieki tiks iepazīstināti ar vēža ārstēšanas metodēm, izmantojot rentgenstarus, protonus vai oglekļa jonus un būs iespēja ieskatīties CERN (Eiropas kodolpētījumu centra) elementārdaļiņu pētījumos. Tiks demonstrēta profesionāla pētniecības programmatūra matRad, kas soli pa solim ievirzīs vēža terapijas ārstēšanas plānošanā. Visus materiālus var brīvi izmantot jebkuram akadēmiskam mērķim.

 

Vari pieteikties meistarklasei aizpildot pieteikuma anketu https://ej.uz/radioterapija

Pēc pieteikuma saņemšanas 24 stundu laikā tiks nosūtīts apstiprinājuma e-pasts, kā arī vienu dienu pirms pasākuma tu saņemsi tiešsaites linku un pieslēgšanās norādes.

*Pasākumu organizē Latvijas Medicīnas inženierzinātņu un fizikas biedrība sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti un CERN. Pasākums domāts skolēniem. Neskaidrību gadījumā raksti uz pasakumiatlmifb[pnkts]lv

 

Vairāk info - https://kurpes.lv/pasakums/meistarklase-par-dalinu-paatrinatajiem-medicina