Skip to main content
Page is available only in Latvian
Par mums medijos
Studentiem
Darbiniekiem
Pētniecība
Zinātnes nedēļa 2021

Rīgas Stradiņa universitātes Zinātnes nedēļas (RSU Research Week) pilnbriedā rektors prof. Aigars Pētersons intervijā Latvijas Televīzijas ziņu raidījumam Rīta Panorāma iezīmē šo zinātnes svētku vērienu – piecas konferences, 45 valstis un vairāk nekā 1300 zinātnisko ziņojumu, aptverot pasaules tendences gan medicīnā un veselības aprūpē, gan sociālajās zinātnēs. 

Intervijā rektors stāsta gan par jau aizvadīto plašo 7. starptautisko studentu konferenci, gan par vēl gaidāmajām četrām vērienīgajām konferencēm: Zināšanas praksei (Knowledge for Use in Practice), Sabiedrība. Veselība. Labklājība (Society. Health. Welfare), PLACES (2nd International Interdisciplinary Conference PLACES), un Mācīšanās un mācīšana augstākajā izglītībā (University Teaching and Learning). Zinātnes nedēļa pulcē kā rūdītus zinātniekus, tā pētniecības iesācējus, industriju pārstāvjus un citus interesentus.

Visam iespējams sekot līdzi, bez maksas reģistrējoties konferences mājaslapā rw2021.rsu.lv. Zinātnes nedēļas centrālā plenārsesija skatāma arī portālā Delfi.

RSU rektors prof. Aigars Pētersons pozitīvi vērtē Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas balsojumu, noraidot ārvalstu studentu uzņemšanas ierobežojošos grozījumus Augstskolu likumā. Rektors arī norāda, ka valstī ir 1000 ārstu un 3500 māsu deficīts. Šajā sakarā RSU kopā ar Veselības ministriju konstruktīvi risina, lai panāktu lielāku valsts budžeta vietu skaitu studiju programmās Medicīna un Māszinības, kā arī rezidentūrā.