Skip to main content
Page is available only in Latvian
Atzinība

Rīgas Stradiņa universitātes Iekšķīgo slimību katedras vadītājam, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas internās medicīnas galvenajam speciālistam profesoram Aivaram Lejniekam pasniegts farmācijas uzņēmuma AS Grindeks apbalvojums D. H. Grindeļa balva.

Profesoram Aivaram Lejniekam ir pieredze 20 dažādos Latvijas Zinātnes padomes projektos, kā arī daudzos klīniskos pētījumos gan kā vadītājam, gan kā vadošajam pētniekam. Profesors ir publicējis 38 grāmatas, 147 zinātniskās publikācijas, un viņš ir piecu Latvijas patentu turētājs. Prof. A. Lejnieks aktīvi strādā studiju, pētniecības un praktiskās medicīnas jomā, kā arī lasa lekcijas topošajiem un esošajiem medicīnas profesionāļiem. Kopš 2012. gada prof. A. Lejnieks ir Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcas Ārstniecības padomes priekšsēdētājs.

D. H. Grindeļa balva ir augstākais profesionālais apbalvojums, ko piešķir AS Grindeks par nozīmīgu vai mūža ieguldījumu farmācijas un medicīnas jomā. Pirmo reizi šo apbalvojumu uzņēmums pasniedza 1995. gadā, un šī tradīcija iedibināta, rūpējoties par pirmā latviešu izcelsmes dabas zinātnieka, ārsta, farmaceita profesora Dāvida Hieronīma Grindeļa (1776–1836) piemiņas saglabāšanu. 

D. H. Grindeļa balva šogad ir mainījusi savu veidolu. Māksliniece Anda Munkevica ir izveidojusi skulptūru, apvienojot divus pretpolus – metālu un trauslo stiklu. Balvas autore skulptūrai ir piešķīrusi nosaukumu Spārni.

Rīgas Stradiņa universitāte sveic profesoru Aivaru Lejnieku ar nozīmīgo apbalvojumu un viņam izteikto atzinību par ieguldījumu pētniecībā un ārstniecībā!