Skip to main content
Page is available only in Latvian
Atzinība
Darbiniekiem

Uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai, Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) pirmdien, 5. jūlijā, rīkoja īpašu pasākumu, lai godinātu pērn attālināti ievēlētos jaunos akadēmijas locekļus. Starp šiem zinātniekiem ir arī trīs Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) profesores: studiju prorektore prof. Tatjana Koķe, RSU Anatomijas un antropoloģijas institūta direktore prof. Māra Pilmane un Mutes, sejas un žokļu ķirurģijas katedras vadītāja prof. Ilze Akota.

Kopumā LZA pilnsapulcē, kas notika pērn novembra izskaņā attālinātā formātā, par akadēmijas jaunajiem locekļiem ievēlēja astoņus īstenos locekļus, četrus ārzemju un vienu goda locekli, kā arī septiņus korespondētājlocekļus. Par īstenajiem locekļiem ievēlēti īstenie locekļi Pāvels Arsenjans, Aivars Bērziņš, Uģis Cābulis, Roberts Eglītis, Tatjana Koķe, Jānis Ločs, Māra Pilmane un Anna Stafecka. Goda locekļa statusā ir Skaidrīte Lasmane, korespondētājlocekļi:  Ilze Akota, Valts Ernštreits, Līga Lepse, Uldis Neiburgs, Raivis Bičevskis, Atis Elsts un Romans Viters. Savukārt ārzemju locekļu statusā LZA pilnsapulcē ievēlēja Tomasu Kaufmanu, Hannu Korkealu, Sarmīti Mikuļonieni un Andreju Sibirniju.

lza_locekles_foto_janis_brencis.jpg
Diplomus pasākumā saņēma 12 zinātnieki. No kreisās: korespondētājlocekle Līga Lepse, LZA HSZN priekšsēdētājs Guntis Zemītis, korespondētājlocekļi Valts Ernštreits un Uldis Neiburgs, LZA ģenerālsekretāre Baiba Rivža, akadēmiķis Jānis Ločs, goda locekle Skaidrīte Lasmane, akadēmiķi Uģis Cābulis, Māra Pilmane, Roberts Eglītis, LZA viceprezidents Ojārs Spārītis, LZA prezidents Ivars Kalviņš, akadēmiķi Tatjana Koķe, Pāvels Arsenjans, LZA korespondētājlocekle Ilze Akota, LZA FTZN priekšsēdētājs Andrejs Siliņš un akadēmiķis Aivars Bērziņš. Foto: Jānis Brencis