Skip to main content
Page is available only in Latvian

Pirmdien, 9. augustā, noritēs atklāšanas svētki monogrāfijai par Latvijas tautsaimniecību pandēmijas ēnā un pēckrīzes izrāviena iespējām. Monogrāfijas autori ir pētnieki no LU, Latvijas Zinātņu akadēmijas, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes un Rīgas Tehniskās universitātes.

monografijas_vaks.png

Izdevuma Latvijas tautsaimniecība pandēmijas ēnā un pēckrīzes izrāviena iespējas atklāšanas svētkos piedalīsies Latvijas Valsts prezidents Egils Levits, Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens, Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts sekretāra vietnieks Dmitrijs Stepanovs, Ekonomikas ministrijas Valsts sekretāra vietnieks Raimonds Aleksejenko, LU rektors Indriķis Muižnieks, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ivars Kalviņš un monogrāfijas zinātniskā redaktore un projekta vadītāja prof. Inna Šteinbuka, kā arī iesaistītie pētnieki un citi interesenti.

Monogrāfija tapusi Valsts pētījumu programmas Covid-19 seku mazināšanai projektā VPP-COVID-2020/1-0010 Ekonomiskais, politiskais un juridiskais ietvars Latvijas tautsaimniecības potenciāla saglabāšanai un konkurētspējas pieauguma veicināšanai pēc pandēmijas izraisītas krīzes (reCOVery-LV). Pētniecības projektā kopā strādāja 80 ekonomisti, juristi, politologi un sociologi, tai skaitā 19 doktoranti. Pētījuma laikā izdevās apvienot pētnieku zinātnisko ekspertīzi ar valsts, pašvaldību un nevalstisko organizāciju praktisko pieredzi, lai atrastu adekvātus ekonomikas izrāviena rīkus.

recovery-lv_logo.png

Location

Room
“Šķūnis”
Date: