Skip to main content
Page is available only in Latvian
Studentiem
Darbiniekiem
Pētniecība

Jau vairāk nekā 15 gadu Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) darbojas studentu zinātniskie pulciņi, kas ik gadu pulcē milzum daudz studentu, lai kopā labāk izzinātu sev interesējošās specialitātes. Pulciņu skaits ik gadu paliek lielāks, un pašlaik RSU darbojas 30 zinātniskie pulciņi.

Pēdējā gada laikā ir dibināti divi jauni: Uroloģijas un Tiesu medicīnas pulciņš. Studentu lielo interesi par zinātniskajiem pulciņiem pierāda ne tikai to pieaugošais skaits, bet arī saņemto pieteikumu skaits pirms gada notikušajā biedru uzņemšanā, kad pieteicās gandrīz 600 studentu.

 

Gada laikā pulciņos notiek teorētiskās un praktiskās sēdes, kurās piedalās arī pieredzējis mentors, kas vienmēr palīdz ar atbildēm uz neskaidrajiem jautājumiem. Sēdes parasti notiek reizi mēnesī. Ikvienu pulciņu var apmeklēt divos veido: kā biedrs vai kā apmeklētājs. Kā biedram tev gada laikā ir jāizstrādā prezentācija ar sīkāku tēmas izklāstu.

Lielākais ieguvums biedram ir tas, ka var apmeklēt pulciņa rīkotās praktiskās sēdes, kur var iemācīties jaunas un pilnveidot jau zināmās prasmes konkrētajā specialitātē, turklāt bieži vien tiek rīkotas izbraukuma sēdes uz slimnīcām vai kaimiņvalstu universitātēm.

Tā ir unikāla izdevība, tāpēc noteikti ir vērts pieteikties sev interesējošā pulciņā.

Atceries! Ja tu netiec pulciņā uzņemts kā biedrs, tu vienmēr vari apmeklēt visas teorētiskās pulciņa sēdes kā apmeklētājs.

Studentu zinātniskajos pulciņos katru gadu tiek izstrādāts ļoti daudz zinātniski pētniecisko darbu. Pulciņi ir lieliska platforma, kur spert savus pirmos soļus zinātnē. Ja tev jau ir ideja, pulciņa vadītājs palīdzēs sazināties ar īstajiem cilvēkiem, lai to īstenotu, tomēr, ja īsti nezini, ko pētīt, pulciņa vadītājs kopā ar mentoru ieteiks tēmas, par ko var izstrādāt zinātniski pētniecisko darbu.

Nav jāuztraucas arī par Covid-19 ietekmi uz pulciņu darbību, jo pagājušais gads pierādīja, ka pulciņa sēdes var kvalitatīvi notikt ari tiešsaistē un tas pat dažos aspektos bija liels ieguvums,

jo pulciņos varēja piedalīties mentori no citām valstīm, piemēram, vienā no sēdēm piedalījās profesore no Jeilas Universitātes. Kā arī tika izdomāti daudz un dažādi risinājumi praktiskajām sēdēm, kur kā vienu no piemēriem var minēt Neiroloģijas un neiroķirurģijas pulciņa rīkoto praktisko sēdi, kur visiem uz mājām tika nogādāti komplekti ar visu nepieciešamo, lai varētu apgūt lumbālpunkciju mājas apstākļos.

Noteikti izmanto iespēju un piesakies par biedru līdz 12. septembrim kādā no 30 pulciņiem!

PieteikšanāsJa nezini, kuru pulciņu gribi apmeklēt, izpildi testu un noskaidro sev piemēroto pulciņu!

izpildīt testu

studentu_zinatniskie_pulcini_rsu.jpg