Skip to main content
Page is available only in Latvian
Studentiem
Absolventiem
Darbiniekiem
Skolotājiem
Sports

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) basketbola komandas izziņojušas jaunos trenerus. Jaunajā sezonā RSU sieviešu basketbola komandu trenēs Matīss Rožlapa, savukārt RSU / VEF Rīga vīriešu komandu – Kristaps Zeids. Atbalstu basketbolam RSU ir izvirzījusi par vienu no universitātes sporta prioritātēm, ko apliecina VEF Rīga un RSU augustā noslēgtais sadarbības līgums. 

“Rīgas Stradiņa universitāte vienmēr ir atbalstījusi gan studentu akadēmisko izaugsmi, gan viņu ārpusstudiju aktivitātes, īpaši sportu. Jaunais treneru sastāvs un sadarbība ar VEF Rīga ļaus mūsu komandām sasniegt augstus rezultātus starptautiskā mērogā,” saka RSU administrācijas un attīstības prorektors Toms Baumanis. Arī VEF Rīga padomes priekšsēdētājs Jānis Blūms pauž cerību, ka šī sadarbība attīstīsies un nopietna basketbola programma kļūs par vienu no RSU vizītkartēm.

“Esam gandarīti, ka RSU komandai būs iespēja trenēties vēl profesionālāk, savukārt VEF Rīga komandai būs iespēja nodrošināt spēļu praksi saviem jaunajiem spēlētājiem. Ir svarīgi, ka jaunieši varēs iegūt augstāko izglītību, trenējoties un spēlējot šādā līmenī tepat Latvijā,” uzsver J. Blūms.

RSU sieviešu basketbolā sezonas galvenais mērķis ir atgūt komandas vietu starp spēcīgākajiem, cīnoties par godalgotām vietām gan Latvijas čempionātā, gan Baltijas apvienotajā čempionātā. “RSU ir sakārtota infrastruktūra un labi darba apstākļi, lai palīdzētu visām komandas spēlētājām kļūt labākām, tādējādi tiecoties uz sezonas mērķu izpildi. Lai piesaistītu labākās jaunās basketbolistes spēlēt un mācīties RSU, svarīgākais ir nodrošināt kvalitatīvu un profesionālu treniņu procesu un apstākļus,” saka komandas treneris Matīss Rožlapa. Kā atzīst RSU sieviešu basketbola komandas kapteine Guna Lagzdiņa, “pārmaiņas noteikti parādīs komandu citā gaismā – treneris nāk ar savu redzējumu par komandu, mērķiem, un jau tagad treniņos tiek strādāts ar labu atdevi un disciplīnu gan no treneru, gan spēlētāju puses, kas noteikti atspoguļosies spēlēs. Ir nodrošināti labi treniņu apstākļi un papildus iespējas trenēties”.

rsu_basketbols.jpgNo kreisās: RSU sieviešu basketbola komandas kapteine Guna Lagzdiņa, sieviešu basketbola komandas treneris Matīss Rožlapa, RSU administrācijas un attīstības prorektors Toms Baumanis, RSU Sporta kluba vadītāja Laura Ritova, "VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Jānis Blūms, "RSU / VEF Rīga" vīriešu basketbola komandas treneris Kristaps Zeids un "RSU / VEF Rīga" vīriešu basketbola komandas kapteinis Rihards Ginters

Runājot par sportistu darba apstākļiem, RSU Sporta kluba vadītāja Laura Ritova atklāj, ka tuvāko piecu gadu laikā RSU infrastruktūru plānots ievērojami attīstīt, izbūvējot augstskolas teritorijā Cigoriņu ielā modernu sporta zāli.

“Mēs gribam labiem sportistiem – topošajiem studentiem – piedāvāt augstvērtīgā līmenī gan mācības, gan sportu, nākotnē attīstot līdzvērtīgu projektu, kā ir universitātēs otrpus okeānam,” saka RSU Sporta kluba vadītāja. 

“RSU ir augstākā līmeņa universitāte ar labām sporta tradīcijām, un VEF Rīga ir Latvijas topa klubs jau vairāk nekā 10 gadu. Ir izveidots jauns, ļoti simpātisks projekts, kura ietvaros RSU ir kļuvis par VEF Rīga fārmklubu.

Esmu pārliecināts, ka kopā varam izveidot spēcīgu basketbola piramīdu, kurā sports un studijas iet roku rokā, un panākt to, ka RSU / VEF ir pirmā izvēle jaunajiem basketbolistiem, kuri sportošanu grib apvienot ar kvalitatīvas augstākās izglītības ieguvi,” stāsta RSU / VEF Rīga basketbola komandas treneris Kristaps Zeids.

Par jaunās sezonas galveno mērķi treneris izvirzījis profesionālas basketbola vides izveidi, kas savienojama ar mācībām un darbu. Starp sportiskajiem mērķiem treneris uzskaita cīņu par medaļām Ramirent Nacionālajā līgā, apvienojot to ar spēlētāju attīstību un izaugsmi, kā arī dalību Latvijas Kausā, izmēģinot spēkus pret kādu no LatEst līgas komandām. 

“Pēc divām Covid-19 saraustītām sezonām biju domājis, ka basketbolam jāliek punkts. Biju apradis ar ikdienu bez treniņiem un, objektīvi skatoties uz sevi, domāju, ka neatradīšu motivāciju atsākt aktīvus treniņus un vēlmi braukāt pa Latviju uz spēlēm, bet pārmaiņas devušas pozitīvu impulsu. Kopumā komandā jūtams jauns azarts un redzamas degošas acis. Treniņi ir intensīvāki, bet, neskatoties uz to, var just, ka visi gūstam prieku un labas emocijas. Jaunie spēlētāji pavēruši svaigas šķautnes gan laukumā, gan sarunās ģērbtuvēs. Komandas mērķi būtiski nav mainījušies, kādi tie bija pirms apvienošanās ar VEF skolu, – RSU vienmēr bija starp Latvijas basketbola līgas 2. divīzijas favorītiem, un visi pretinieki ar mums rēķinājās kā konkurētspējīgu komandu cīņā par uzvarām spēlēs un kopumā čempionātā,” stāsta RSU / VEF Rīga vīriešu basketbola kapteinis Rihards Ginters.