Skip to main content
Page is available only in Latvian
Darbiniekiem
Tradicionālie pasākumi

Ceturtdien, 16. septembrī, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) aulā notika ikgadējā Akadēmiskā sanāksme. Tajā RSU rektors prof. Aigars Pētersons sniedza pārskatu par augstskolas sasniegumiem aizvadītajā studiju gadā un nākotnes izaicinājumiem.

VIDEO: RSU rektora prof. Aigara Pētersona prezentācija par sasniegumiem aizvadītajā studiju gadā un nākotnes izaicinājumiem.

Šogad pieaudzis RSU vietējo un ārvalstu reflektantu un uzņemto studentu skaits par 10 %. Pašlaik RSU studē 2523 ārvalstu studenti: 44 % ir no Skandināvijas valstīm, 33 % – no Vācijas, 5 % – no Itālijas, 2 % – no Izraēlas un 15 % – no citām valstīm.

Liels darbs tika ieguldīts RSU darbības nodrošināšanai Covid-19 pandēmijas apstākļos, rezultātā ievērojami palielinājies video lekciju un nodarbību skaits. RSU vadība vairāk nekā 160 stundas jeb 20 darba dienas veltījušas RSU interešu aizstāvībai, veidojot jauno Augstskolu likumu, kā arī aicinot piešķirt valsts budžeta vietas sociālo zinātņu studiju programmām.

Rektors atzinīgi novērtēja visas RSU komandas lielo nopelnu, gūstot izcilu starptautisko zinātnes vērtējumu un panākot ievērojamu kāpumu augstas raudzes publikāciju skaitā. Pēdējo gadu laikā RSU augstas raudzes publikāciju skaits ir palielinājies par 80 %.

Norit aktīvs darbs pie RSU infrastruktūras attīstības. Tuvāko gadu laikā durvis vērs gan jaunais sociālo studiju centrs Kuldīgas ielā 9 un farmācijas studiju centrs Konsula ielā 21, kā arī Sporta kluba jaunā ēka Cigoriņu ielā 3. Ievērojami uzlabojumi veikti esošajās ēkās, piemēram, uzlabojot studentu dzīves apstākļus dienesta viesnīcās Hipokrāta ielā 3 un Mārupes ielā 17 un 17/1. Aizvadītajā studiju gadā tika atklāts jaunais Anatomijas muzejs, kas ir viens no modernākajiem anatomijas muzejiem Eiropā. Aizvadīto trīs mēnešu laikā muzeju jau apmeklējuši vairāk nekā 3000 cilvēku. Muzeja apmeklējums RSU darbiniekiem un studentiem ir bez maksas.

Rektors RSU darbiniekus iepazīstināja arī ar finanšu rādītājiem un realizēto algu pieaugumu, šogad atalgojuma kāpumam novirzot 1,75 miljonus eiro. RSU ir veikusi docētāju algu reformu, kas paredz atalgojuma mainīgās daļas pieaugumu atbilstoši katra docētāja sniegumam, īpaši – zinātnē.

Uzrunas noslēgumā prof. Aigars Pētersons uzskaitīja galvenos RSU nākotnes izaicinājumus, kā arī uzsvēra, ka lepojas ar RSU komandas paveikto un ka kopīgais darbs ir jāturpina, esot tikpat vienotiem, kāds RSU kolektīvs ir bijis līdz šim. Visiem RSU darbiniekiem un studentiem rektors novēlēja veiksmīgu un radošu jauno studiju gadu, piebilstot: "Lai mums visiem stipra veselība!"

Akadēmiskās sanāksmes noslēgumā klātesošos un tiešraides skatītājus priecēja grupa Carnival Youth ar savu muzikālo programmu Naivais ku-kū.