Skip to main content
Page is available only in Latvian
Absolventiem

15. septembra vakarā aicinājām RSU absolventus satikties jaunajā RSU Anatomijas muzejā, kas durvis vēra apmeklētājiem šā gada vasaras sākumā. Lai gan muzejs ir pavisam jauns, tas jau ir atzinīgi novērtēts Rīgas arhitektu vidū un savās telpās glabā vērtīgu vēstures mantojumu, kas joprojām kalpo kā ieguldījums medicīnas izglītības attīstībā.

Inteliģences kluba vakaru muzejā atklāja RSU Absolventu asociācijas valdes priekšsēdētājs Dins Šmits ar ieskatu jaunākajās asociācijas aktualitātes. Viņš pavēstīja, ka Absolventu asociācijai jau ir 1030 biedru! Vakaru turpināja profesors Juris Salaks, kurš izcēla līdzšinējos muzeja sasniegumus un iezīmēja tā attīstības iespējas nākotnē.

Muzeja vadītāja Ieva Lībiete izstāstīja muzeja veidošanas stāstu no eksponātu vākšanas līdz šodienai, kad tie muzejā kalpo ne tikai par ievērojamu vēstures liecību, bet arī par mācību materiālu topošajiem speciālistiem.

inteligences_klubs_09_2021_00.jpg

Absolventu asociācijas valdes priekšsēdētājs Dins Šmits uzrunā Inteliģences kluba dalībniekus.

Jaunā muzeja telpas ir ideāla vieta, kur satikt kursabiedrus un kolēģus. Pārsteidzoši, ka katram ir aizraujošs stāsts par pārdzīvoto un piedzīvoto anatomikumā. Kolēģu stāsti ne tikai palīdz domās atgriezties senajos laikos, bet arī iedvesmo turpmākai darbībai.

RSU Absolventu asociācijas biedrs
asoc. prof. Raimonds Sīmanis

Izmantojot unikālo iespēju vēlā vakara stundā, viesi devās muzeja apskatē kopā ar tā direktori Ievu Lībieti. Izzinošā un nostalģiskā gaisotnē ar uzkodām un dzērieniem RSU Absolventu asociācijas biedriem bija iespēja pavadīt laiku patīkamās sarunās ar sen nesatiktiem studiju biedriem, kolēģiem un draugiem.

Missing content item.