Skip to main content
Page is available only in Latvian
Absolventiem
Uzņemšana
Studentiem
Skolēniem

RSU pamatstudiju programmās saņemti par 15 % vairāk reflektantu pieteikumu nekā pērn; medicīnā rekordliels skaits – vairāk nekā 1000 pieteikumu.

Otrdien, 10. jūlijā, izcili noslēgusies uzņemšana Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) pamatstudiju programmās. Prognozes liecina, ka tiks aizpildītas visas 900 valsts piešķirtās budžeta studiju vietas. Kopumā RSU pamatstudijām ir saņemti 5214 reflektantu pieteikumi. Tos iesniegušas 1900 personas, kas ir par 15 % vairāk nekā pirms gada. Studiju programmā Medicīna saņemts pēdējos astoņos gados lielākais pieteikumu skaits – 1026.

No RSU piedāvātajām 68 studiju programmām veselības aprūpes jomā visvairāk pieteikumu ir programmās Medicīna, Uzturs, Fizioterapija, Ergoterapija un Ortozēšana protezēšana. Savukārt sociālo zinātņu jomā ar popularitāti izceļas psiholoģijas, žurnālistikas, sabiedrisko attiecību, starptautiskā biznesa un mārketinga studijas, bet RSU Liepājas filiālē – Māszinības, Ārsta palīgs un Ārstnieciskā masāža

RSU rektors profesors Aigars Pētersons uzsver, ka jau vairākus gadus par spīti nelabvēlīgajiem demogrāfiskajiem rādītājiem RSU uzņemšanas rezultāti ir izcili. "Jaunieši augstu vērtē RSU diploma kvalitāti.  Esam augstskola ar labāko reputāciju Latvijā, un starptautiskais universitāšu reitings QS World University Rankings 2019 ir iekļāvis RSU pasaules 1000 labāko augstskolu vidū. Pēdējo gadu laikā daudz esam ieguldījuši izglītības kvalitātes uzlabošanā, ieviešot studiju procesā jaunākās mācību tehnoloģijas, arvien vairāk virzoties uz simulācijās balstītu izglītības modeli."

Tradicionāli visvairāk pieteikumu RSU saņem veselības aprūpes studiju programmās. Visvairāk reflektantu ir pieteikušies studiju programmām Uzturs (14,8 pieteikumi uz vienu vietu), Fizioterapija (10), Ortozēšana protezēšana (9,3) un Ergoterapija (7,3). Nemainīga interese ir par studiju programmām Farmācija, Zobārstniecība un Medicīna. Studiju programmā Medicīna uz 200 budžeta vietām saņemti 1026 pieteikumi, kas ir pēdējo astoņu gadu rekords (pieci pieteikumi uz vienu studiju vietu). No sociālo zinātņu studiju programmām vispopulārākās šogad ir Psiholoģija (5,6), Žurnālistika (4,1), Sabiedriskās attiecības (3,8), Starptautiskais mārketings un reklāma (3,6), kā arī Starptautiskais bizness un ilgtspējīga ekonomika (3,5).

Šovasar augstskola piedāvāja īpašu pasākumu – Uzņemšanas nakti RSU, kad līdz ar lekcijām, meistarklasēm, ekskursijām un citām aktivitātēm dokumentus varēja iesniegt teju līdz pusnaktij, tādējādi dodot iespēju topošajiem studentiem, kas bija aizņemti Dziesmu un deju svētku pasākumos, pieteikties studijām un iepazīt gan savu topošo Alma mater, gan tās mācībspēkus. Tāpat RSU pieņēma dokumentus oficiālajā brīvdienā – 9. jūlijā. Abas RSU aktivitātes raisīja plašu, vairāku simtu studētgribētāju interesi.