Skip to main content
Page is available only in Latvian
Studentiem
Darbiniekiem
Izstādes

Vizītkarte / Business card / Visitenkarte / Carte de visite / vizitinė kortelė / visiitkaart / визитная карточка / بطاقة العمل. Visbiežāk šo nosaukumu saprotam ar nelielu krāšņāk vai askētiskāk noformētu papīra kartīti, uz kuras uzrakstīts vārds, uzvārds, amata nosaukums un kontakti.

Visaptverošās digitalizācijas rezultātā šim reprezentācijas rīkam ir tendence izzust no aprites, un, iespējams, drīz tas kļūs par muzejisku priekšmetu.

Bet dažreiz, atbildot uz jautājumu "kas ir mana vizītkarte", aizdomājamies par plašāku kontekstu. Piemēram, par savu vizītkarti – darba stilu –, kas ir mans īpašais paņēmiens vai knifs un atribūtika, ar ko sasniedzu savus darba mērķus? Par to, kas raksturo tieši mani. Varbūt kāds uzvedības modelis, īpaši izteicieni un valodas kalambūri, slaveni spārnotie teicieni ir mana vai kāda kolēģa vizītkarte? Apģērba detaļa, frizūra, aksesuāri? Kas vēl var būt personas vizītkarte bez tās, kas ir mazā papīra kartīte?

Aicinām ikvienu RSU darbinieku un studentu atsūtīt atbildi uz jautājumu "Kas ir tava (vai kolēģa) vizītkarte?", rakstot e-pastu muzejsatrsu[pnkts]lv (muzejs[at]rsu[dot]lv) līdz 15. decembrim!

Jūsu atbildes tiks izmantotas RSU Vēstures muzeja izstādes Kas ir tava vizītkarte? sagatavošanā, kas būs skatāma no 2022. gada janvāra.