Skip to main content
Page is available only in Latvian
Pētniecība

Lai veicinātu izgudrojumu un inovāciju attīstību, kā arī iedrošinātu sabiedrību tehniskajā jaunradē, Latvijas Izgudrotāju biedrība, Latvijas Zinātņu akadēmija un biedrība Connect Latvija aicina ikvienu apmeklēt 7. Starptautisko Izgudrojumu un inovāciju izstādi Minox 2018, kas 12. un 13. oktobrī notiks Latvijas Universitātes Lielajā aulā (Raiņa bulvārī 19). Izstādē tiks prezentēti 80 izgudrojumu projekti no Latvijas un ārvalstīm (Lietuvas, Vācijas, Zviedrijas, Šrilankas, Taivānas, Krievijas u. c.), un tajā piedalīsies gan skolu jaunieši, gan pieredzējuši pētnieki un izgudrotāji.

Rīgas Stradiņa universitāti izstādē pārstāvēs Mikrobioloģijas un virusoloģijas institūta vadošais pētnieks Vladimirs Kozlovs, kurš kopā ar kolēģiem izstādes apmeklētājus iepazīstinās ar refraktometrisko mērīšanas sistēmu nanodaļiņu koncentrācijas noteikšanai.

"Ar šo izstādi mēs vēlamies novērtēt tos daudzos Latvijas tehnisko nozaru meistarus, kas izstrādā gan vienkāršus un noderīgus, gan unikālus risinājumus dažādām tautsaimniecības nozarēm. Izstādē būs pārstāvēti risinājumi medicīnai, diagnostikai, enerģētikai, lauksaimniecībai, dažādas ierīces un iekārtas. Sevišķi vēlos atzīmēt dizaina un tehnikas projektus izglītībai un bērnu attīstības veicināšanai, kā arī rehabilitācijai. Aicinu ikvienu atnākt un iepazīties ar vismaz dažiem izgudrojumu autoriem personīgi, un ļoti iespējams, ka arī jūs atradīsiet jaunu iedrošinājumu realizēt savas idejas vai varēsiet palīdzēt izgudrotājiem attīstīt viņu piedāvātos risinājumus," piedalīties izstādē aicina Latvijas Zinātņu akadēmijas viceprezidents Andrejs Krasņikovs.

Izgudrojumu projektus vērtēs žūrija, piešķirot zelta, sudraba un bronzas medaļu. Tiks pasniegta arī SEB bankas ceļazīme diviem dalībniekiem no Latvijas – apmaksāts brauciens uz Kembridžu Lielbritānijā, lai piedalītos triju dienu programmā izgudrojuma komercializācijas veicināšanai.

Visi prezentētie izgudrojumi un projekti tiks iekļauti Minox 2018 katalogā, kas tiks izdots latviešu un angļu valodā.

Izstāde ir lieliska iespēja mācīties, uzzināt un labi pavadīt laiku!

Izstādes darba laiks

  • Piektdien, 12. oktobrī, plkst. 10.00–18.00
  • Sestdien, 13. oktobrī, plkst. 10.00–18.00

Plašāka informācija par izstādi