Skip to main content
Page is available only in Latvian

2019. gada 27. septembrī Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) aulā plkst. 12.00 notiks Tālākizglītības fakultātes rezidentu izlaidums. Šogad RSU absolvēs 133 rezidenti – par 10 vairāk nekā pērn. Jaunie mediķi studējuši gan par valsts budžeta, gan privātajiem līdzekļiem un pārstāv 47 specialitātes, apakšspecialitātes un papildspecialitātes. Starp šāgada absolventiem visvairāk ir pediatru, ģimenes ārstu, fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārstu, anesteziologu reanimatologu, kā arī psihiatru.

"Mums ir liels gandarījums par visiem lieliski sagatavotajiem jaunajiem speciālistiem, bet īpašs gandarījums, ka audzis ne vien rezidentu skaits kopumā, bet arī to jauno mediķu skaits, kas par studiju bāzes vietu izvēlas tieši reģionālās ārstniecības iestādes. Teju 20 % no tiem jaunajiem ārstiem, kas šoruden saņems diplomu par rezidentūras absolvēšanu, studiju laikā bija noslēguši līgumus un strādāja reģionālajās ārstniecības iestādēs," norāda RSU Tālākizglītības fakultātes dekāne profesore Ilze Grope.

Jaunos ārstus izlaidumā sveiks Latvijas Ārstu biedrības prezidente Ilze Aizsilniece un Tālākizglītības fakultātes dekāne profesore Ilze Grope. Izlaidumā piedalīsies RSU vadība, docētāji, darbinieki, studenti un viesi.

RSU rezidentūrā patlaban studē 871 jaunais speciālists.

Location

Room
aula
Date: